Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και οι πραγματικοί κίνδυνοι για την Θράκη.

Αφού ο Υπουργός Εξωτερικών και η Κυβέρνηση υπέγραψαν συμφωνία, όπου εντελώς αντιεπιστημονικά και αντεθνικά αναγνωρίζουν «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνικότητα», ξεπουλώντας σε φθηνή τιμή την γλώσσα και την ιστορία των αρχαίων Μακεδόνων, προχωρούν σε μία νέα γκάφα.

Θέλοντας να καταλαγιάσουν τις τεράστιες αντιδράσεις του Ελληνικού λαού για την προδοσία της Μακεδονίας, επιλέγουν την επικίνδυνη οδό της ρήξης των σχέσεων με την Ρωσία.
Διαρροές από το ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ στα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως ρωσική κατασκοπεία πράγματα που έγιναν στο φως της ημέρας και δεν κρύφθηκαν ποτέ και από κανέναν. Με άλλα λόγια το ΥΠΕΞ μας ταΐζει σανό ή μας πουλά φύκια για μεταξωτά υφάσματα.
Η Αλεξανδρούπολη, λένε, έγινε «άντρο της ρώσικης κατασκοπείας», όλοι οι Ρώσοι κατάσκοποι εκεί μαζεύτηκαν!
Και ποιες είναι οι μεγάλες κατασκοπευτικές και διεισδυτικές τους κινήσεις;
Έκτισαν λέει εκκλησία και έκαναν παρέλαση με ρώσικα εμβατήρια! Είναι δυνατόν;
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στην κοινή ανακοίνωσή του με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ξεκαθαρίζει τα πράγματα και «ομολογεί» τα μεγάλα εγκλήματα των σχέσεών του με τους Ρώσους αδελφούς μας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μητροπολίτης, «το ομόδοξο της πίστης και οι αδελφοποιήσεις έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα, γνωστά και αδιαμφισβήτητα, στην τοπική αγορά και κοινωνία».

Και εμείς θέλουμε να κάνουμε μία απλή ερώτηση τόσο στον Υπουργό Εξωτερικών, όσο και σε όλους αυτούς που γράφουν όλες αυτές τις ανοησίες που διαρρέουν ΥΠΕΞ και Σία:
Ασχολήθηκαν ποτέ με την προωθούμενη ισλαμοποίηση της Θράκης, με το πόσα πολυτελή τζαμιά κτίζονται με πακτωλούς χρημάτων από τον Ερντογάν, με το πώς τα πομακόπουλα εκτουρκίζονται καθημερινά μαθαίνοντας τούρκικα χωρίς να είναι η μητρική τους γλώσσα και τόσα άλλα, και τους πείραξαν οι Εκκλησίες που έγιναν με ρωσικά χρήματα;
Ξέρουν πόσοι Ρωσοπόντιοι ζουν στην Αλεξανδρούπολη και στην περιοχή της από την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης;
Θυμούνται άραγε καθόλου τις προσπάθειες του Ανδρέα Παπανδρέου να εγκαταστήσει εκεί αυτούς τους ανθρώπους, για να τονώσει τον αιμορραγούντα χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής και να δημιουργήσει νέα χριστιανική πόλη με Πόντιους από την Σοβιετική Ένωση;

Αφουγκράζονται την αγωνία όλων των χριστιανών κατοίκων και της εκκλησιαστικής ηγεσίας της Θράκης για την προϊούσα τουρκική και ισλαμική διείσδυση; Τί προσπάθειες έκαναν για να αναχαιτίσουν την αντεθνική δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου που αλωνίζει στην Θράκη;
Ας σοβαρευτούν και ο κ. Κοτζιάς και η παραπαίουσα Κυβέρνηση, και οι δημοσιογραφίσκοι τους, και ας μην αναζητούν μόνιμα φθηνά άλλοθι αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα μεγάλα εθνικά θέματά μας.
Με την ρήξη των σχέσεών μας με την Ρωσία ο μόνος χαμένος θα είναι η φτωχή Ελλάδα.
Ο παραγωγός που περιμένει να πουλήσει τα φρούτα και τις ελιές του στην Ρωσία, ο ξενοδόχος, ο εστιάτορας, ο ξεναγός και ο μαγαζάτορας που περιμένει τους Ρώσους προσκυνητές για να δουλέψει.
Αυτοί θα βλαφθούν από τους λεονταρισμούς Κοτζιά εναντίον της Ρωσίας.
Αν θέλει να υψώσει το ανάστημά της η Κυβέρνηση, υπάρχουν υπαρκτοί κίνδυνοι στην Θράκη, υπάρχουν εκεί υπαρκτά Προξενεία με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από Υπουργεία της χώρας τους, υπάρχουν πραγματικοί πράκτορες, φανεροί και κρυφοί, υπάρχουν ψευδομουφτήδες που λειτουργούν ως εργαλεία εκτουρκισμού της μειονότητας, και ας μην φαντάζονται εχθρούς και κατασκόπους εκεί που δεν υπάρχουν.
Δεν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα και η Θράκη μας και η εθνική μας κυριαρχία ούτε εάν η Ρωσία κάνει Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη ούτε εάν παρελάσουν εκεί Ρώσοι στρατιώτες.
Ξέρουμε καλά από ποιους κινδυνεύει η Ελλάδα.

Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου