Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Υπό διωγμόν οι Χριστιανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα.


Υπό διωγμόν οι Χριστιανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα


Τραγική είναι η κατάσταση για τους χριστιανούς πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε προσφάτως σε συνέδριο στη Μεγάλη Βρετανία οι Χριστιανοί πρόσφυγες αντιμετωπίζουν διώξεις από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στα στρατόπεδα και τα κέντρα προσφύγων στην Ευρώπη, και βασανίζονται προκειμένου να ασπαστούν το Ισλάμ.
Στη πιο δεινή θέση είναι εκείνοι που βαπτίστηκαν Χριστιανοί, ενώ ήταν μουσουλμάνοι.
Στην έκθεση τονίζεται ότι παρόλο που το διεθνές δίκαιο τους προστατεύει, οι κανόνες σπάνια εφαρμόζονται επειδή οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν για διακρίσεις.
Σύμφωνα με την Yochana Darling, η οποία μίλησε στο συνέδριο του Westminster, και είναι επικεφαλής οργάνωσης που ασχολείται με τους Χριστιανούς πρόσφυγες στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι Χριστιανοί πρόσφυγες στην Αθήνα περιτριγυρίζονταν από μουσουλμάνους εξτρεμιστές, οι οποίοι τους παρουσιάζουν βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο απεικονίζονται Χριστιανοί να αποκεφαλίζονται. Και τους απειλούν ότι αυτή θα είναι η τύχη τους αν δεν ασπαστούν το Ισλάμ.

Ένας Ιρανός πρόσφυγας στην Ελλάδα υπέστη καρδιακή προσβολή όταν περίπου πενήντα εξτρεμιστές τον απείλησαν και τον κακοποίησαν όταν επέστρεψε από την εκκλησία με την οικογένειά του. Οι εξτρεμιστές έριξαν βενζίνη στο προσωρινό σπίτι τους και κράτησαν μαχαίρια στους λαιμούς των γυναικών και των παιδιών.
«Οι Χριστιανοί χλευάζονται, κακοποιούνται λεκτικά και απειλούνται. Τα τελευταία τρία χρόνια καταγράψαμε αμέτρητες περιπτώσεις σωματικών και σεξουαλικών επιθέσεων» αναέφρε η Darling.
Το 2016, τόσο η Open Doors στη Γερμανία όσο και η ICC στην Ελλάδα δημοσίευσαν δύο χωριστές αναφορές για τη δίωξη των χριστιανών προσφύγων. Οι εκθέσεις αυτές ήταν ανεξάρτητες η μία από την άλλη, αλλά παρήγαγαν σχεδόν ταυτόσημα αποτελέσματα: Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, 87-88% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι διώχθηκαν σε καταυλισμούς προσφύγων»
Η «τιμωρία» για όσους ασπάζονται τον Χριστιανισμό είναι ο βιασμός και ακολουθούν βασανιστήρια μέχρι να «επιστρέψουν στο Ισλάμ».
Οι γυναίκες και τα παιδιά απειλούνται με μαχαίρια στο λαιμό, ενώ οι άνδρες χτυπιούνται με μεταλλικούς σωλήνες και άλλα εργαλεία. Τους λούζουν με βενζίνη και τους απειλούν ότι θα τους κάψουν μόνο και μόνο επειδή διαβάζουν τη Βίβλο και ψέλνουν ή προσεύχονται.
Οι σκηνές τους καταστρέφονται.
Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο, όπου το 95% των Χριστιανών προσφύγων δηλώνει ότι δεν μπορεί ούτε να διαβάσει τη Βίβλο.

Πηγή:  orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου