Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση λήξης ''Δημητρίων 2019'' στον Πειραιά.


lixis peiraias

Δήμητρα Παναγοπούλου

Μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 στον κήπο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, η εορτή λήξης των εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019”.
Ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Δημήτριος Αρώνης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχόμενος σε όλους η χάρη της Παναγίας Παναχράντου, του Αγίου Παντελεήμονος του Ιατρού αλλά και του προστάτη της ενορίας Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος να φωτίζει κάθε βήμα στη ζωή τους δίνοντας τους δύναμη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επετειακά τραγούδια από τα παιδιά της χορωδίας την ενορίας, υπό τη διεύθυνση της υπεύθυνης της χορωδίας κας Αντωνίας Μαζαράκη.
Αμέσως μετά η ορχήστρα εγχόρδων νέων Πειραιά, του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, με την ευθύνη της καθηγήτριας βιολιού και μουσικοπαιδαγωγού κας Σταυρούλας Μέντη - Κυριακίδου.
Το μουσικό πρόγραμμα συμπεριλάμβανε τραγούδια από τα βιβλία της συγγραφέως και ποιήτριας κ. Σταυρούλας Ζώρζου.
Παίρνοντας το λόγο ο εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Γέρων Ευδόκιμο Φραγκουλάκη για την μεγάλη χαρά και ευλογία να κομίσει την Παναγία της Παναχράντου και την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιατρού στις 12ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Στην μνήμη των ανθρώπων τα πάντα ζουν, και συνεχίζουν να ζουν, να νοηματίζουν και να ονειρεύονται και την επόμενη χρονιά”.

“Η ιστορία γράφεται με τα όχι, δεν γράφεται με τα ναι και τις συνθηκολογήσεις που κάνουν. Και κατ΄ επέκταση και η πνευματική μας ιστορία γράφεται με τα όχι. Τα όχι που κρατούν ελεύθερο τον άνθρωπο μέσα του, γιατί δεν αξίζει καμία ελευθερία εξωτερική, αν ο άνθρωπος δεν είναι μέσα του ελεύθερος” πρόεσθεσε σε άλλο σημείο ο π. Πολύκαρπος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε η τελευταία παράκληση στην Παναγία πριν την αναχώρηση των Ιερών σεβασμάτων για την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου