Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την Παναγία της Παναχράντου και την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

ypodoxi panaxrantou 62
Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με την δέουσα λαμπρότητα και τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, την Ιερά και σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, προερχομένων από την Ιερά Μονή Παναχράντου της νήσου Άνδρου.
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πανηγυρικών εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων “Δημήτρια 2019”, οι οποίες θα τελεστούν προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς έως και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019.
Τα Ιερά σεβάσματα μετεφέρθηκαν με την τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού "Υποπλοίαρχος Ρίτσος" από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέρων Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, συνοδεία του Αρχιμανδρίτη π. Αέτιου από την Ιερά Μονή, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη, του στρατιωτικού ιερέα του Πολεμικού Ναυτικού Αρχιμανδρίτη Αλεξίου καθώς επίσης και αντιπροσωπεία από τον Ιερό Ναό η οποία αποτελούνταν από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Καραβαγγέλη, τον κ. Δημήτριο Χαραλαμπίδη και τον κ. Γεώργιο Μουνδρέα.
Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στον κεντρικό λιμένα Πειραιώς, στην πύλη Ε3 έναντι Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου, λίγο μετά τις 5:30, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και άλλων Μητροπόλεων και εκατοντάδων πιστών και τελέστηκε επίσημη δέηση, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Λιμενικού Σώματος.
Στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα και η Τιμία Κάρα. με όχημα του Πυροσβαστικού Σώματος, κατευθύνθηκαν στην οδό Έβρου όπου και ξεκίνησε η Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, υπό τον παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιώς.

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου την Ιερά και σεβασμία Εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε Δοξολογία και κατόπιν Εσπερινός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Παναχράντου εξέρχεται από την Μόνη της για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στα πλαίσια έναρξης των καθημερινών εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου που θα τελούνται στον ιερό Ναό.
Τέλος να αναφερθεί ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 1:30 το βράδυ, όπου και θα τελείται καθημερινώς Θεία Λειτουργία, Ιερά παράκληση προς την Παναγία, Εσπερινός, αγρυπνία καθώς και ομιλίες, μέχρι την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων “Δημήτρια 2019” την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου