Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Εγκαίνια εγκαταστάσεων Φιλοπτώχου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

egkainia filoptoxou agios dimitrios 73
 Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη χαρά και την πρέπουσα λαμπρότητα η φιλόπτωχη αδελφότητα της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς πανηγύρισε, σήμερα Κυριακή μετά την του Χριστού Γέννηση 29 Δεκεμβρίου 2019, τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεών της.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντική προσφορά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς Ελληνικού εφοπλισμού “συν-ένωσις”, του τεχνικού συμβούλου κ. Τάσου Καραογλάνη, των εθελοντών, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.
“Αισθάνομαι βαθειά τη χαρά διότι σήμερα εδώ στον Ιερό Ναότου Αγίου Δημητρίου εγκαινιάζουμε ένα χώρο αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής συνοχής. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη για όλους όσους συνετέλεσεσαν ώστε να έρθει εις πέρας. Η χαρά αυτή είναι αληθής και πηγαία γιατί το έργο του Θεού” - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου π. Δημήτριος Αρώνης, ανέγνωσε την τιμητική πλακέτα, την οποία απέδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον εκτελεστικό σύμβουλο της “Συν-ένωσις” κ. Αθανάσιο Μπούσιο, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την καθοριστική βοήθεια τους στην αποπεράτωση του έργου.
Τέλος εκ μέρους του Ιερού Ναού και του Γραφείου Νεότητος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού δώρησε στον Σεβασμιώτατο ένα χειροποίητο ψηφιδωτό και ένα κομποσκοίνι

Πηγή:   romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου