Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Οδηγίες Εκκλησιασμού στην ενορία μας ΜΑΙΟΣ 2020


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ     Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α Σ Μ Ο Υ
Σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες υγιεινής, που θέσπισε η Πολιτεία, για την προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, σας παρακαλούμε πολύ να μελετήσετε με  ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες, που ακολουθούν:
·         Ο Ιερός Ναός με τον γυναικωνίτη έχουν αλλάξει μορφή όσον αφορά στα καθίσματα.
·         Προσερχόμενοι οι πιστοί στο Ναό, θα κάνουν χρήση αντισηπτικού, που βρίσκεται στην είσοδο του Ναού και θα κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Συνιστάται να φέρουν μαζί τους τα υπό του νόμου προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια κ.λπ.).
·         Κάθε Σάββατο βράδυ, θα τελείται Θεία Λειτουργία από 9.00 έως 12.00 ενώ το πρωί της Κυριακής δύο Θείες Λειτουργίες 6.30 έως 9.00 και 9.30 έως 11.00.
·         Κατά την διάρκεια ιερών Ακολουθιών, όταν καλυφθούν με πιστούς τα διαθέσιμα καθίσματα του Ναού, δεν θα επιτρέπεται να βρίσκονται όρθιοι μέσα στο Ναό.
·         Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχουν για τους πιστούς καθίσματα στα περιστύλια και στον κήπο του Ναού όπου μέσω γιγαντοοθόνης θα συμμετέχουν οι πιστοί στην Θ. Λειτουργία.
·         Η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία θα γίνεται με πολύ υπομονή, τάξη, σεβασμό, τήρηση των προβλεπομένων αποστάσεων και σύμφωνα με τις υποδείξεις των εντεταλμένων Επιτρόπων και Εκκλησιαστικών
·         Όσοι ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες και επιθυμούν να κοινωνήσουν, παρακαλούμε να προσέρχονται στο Ναό στο τέλος της Θείας Λειτουργίας (Κυριακή ώρα 10:45 το πρωί και καθημερινή ώρα 8,30 το πρωί).
·         Καθ’ όλη την διάρκεια του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα παραμένουν απαραιτήτως ανοιχτά παράθυρα και πόρτες του Ναού.
·         Όσοι προσέρχονται στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως θα φορούν απαραιτήτως μάσκα προσώπου.
·         Τα Ιερά Μυστήρια Γάμου και Βαπτίσεως, θα τελούντα σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, που θέσπισε η Πολιτεία.
·         Για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους πιστούς επιθυμούν να εκκλησιάζονται, την παραμονή κάθε μεγάλης εορτής (θα ανακοινώνεται εγκαίρως) θα τελείται νυχτερινή Θεία Λειτουργία από τις 9.00 έως 12.00.
·         Όσοι επιθυμούν να τελέσουν Ιερό Μνημόσυνο, θα τελείται ΜΟΝΟ Σάββατο, ενώ θα έρχονται σε συνεννόηση  με τους Ιερείς του Ναού.
·         Ο Ιερός Ναός θα είναι καθημερινά ανοικτός από 7:00 το πρωί έως 8:30 το βράδυ, ενώ καθημερινά θα τελείται πρωινή Θ. Λειτουργία 7:00 έως 9:00


ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου