Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο π. Γεώργιος Καραβαγγέλης μετά από 36 χρόνια διακονίας συνταξιοδοτείται.

Την αίτησή του για συνταξιοδότηση ανακοίνωσε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού μας Ναού π. Γεώργιος Καραβαγγέλης, μετά από 27 χρόνια διακονίας του στον Ιερό μας Ναό και 36 χρόνων διακονίας συνολικά στην Εκκλησία.
Μέσα σε κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αρώνης, αναφέρθηκε στον π. Γεώργιο και στην συνεργασία του κατά τα χρόνια της διακονίας του.
Είπε χαρακτηριστικά: "Αν και ο π, Γεώργιος κατέθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση, η ιερωσύνη ποτέ δεν συνταξιοδοτείται. Ο π. Γεώργιος, ανέφερε, θα συνεχίζει να διακονεί και να λειτουργεί ανάμεσά μας, χωρίς το βάρος των γραφειοκρατικών υποθέσεων ενός εφημερίου. Τόνισε ότι η συνεργασία του με τους συνεφημερίους του ήταν πάρα πολύ καλά γιατί πάντα ήταν ειρηνικός. Από νωρίς πάντα στις Ιερές Ακολουθίες με ευλάβεια κάθε φορά που τελούσε την Θεία Λειτουργία. Συνεχίζοντας ο π. Δημήτριος ανέφερε ότι ήρθε στον Ναό μας το 1993 και αμέσως ευαισθητοποιημένος από τον πόνο των συνανθρώπων μας και αδελφών μας, ξεκίνησε την λειτουργία του Ενοριακού μας συσσιτίου, το οποίο από τότε λειτουργεί συνεχώς για 27 ολόκληρα χρόνια, απαλύνοντας τον πόνο και προσφέροντας τα κατάλληλα στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Τέλος τον ευχαρίστησε για όλη του την συνεργασία και προσφορά του".

 


Απαντώντας ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον άγιο Θεό για τις ευεργεσίες που του παρείχε στην ζωή του, τον Άγιο Δημήτριο για όσα θαυμαστά έζησε, τους συνεφημερίους του για την μεταξύ του συνεργασία και τον λαό του Θεού που με πολλή αγάπη τον αγκάλιασαν και τους διακόνησε με φόβο Θεού.
Του ευχόμαστε να συνεχίζει να χαίρεται την ιερωσύνη του, νε λειτουργεί όταν είναι εφικτό στην Αγία Τράπεζα του Ναού μας μέχρι τα βαθειά του γηρατειά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου