Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμ. Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, η λήξη των Δημητρίων 2021 στον Πειραιά.

 

 
Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της τελευταίας μέρας των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 του Ιερού μας Ναού με την ευκαιρία του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου.
Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Καθηγούμνεο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρ. Ευσέβιο, τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιο και από τους ιερείς του Ναού μας.
Μεγάλη ηταν και η προσέλευση των πιστών ενοριτών μας που από νωρίς βρέθηκαν στον Ιερό Ναό  για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία καθώς επίσης και για να προσκυνήσουν τα ιερά σεβάσματα που εφιλοξενούντο από την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και μέχρι σήμερα.
Να θυμήσουμε ότι φέτος στα εόρτια του Αγίου Δημητρίου υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε για 15 ημέρες την ιερά Εικόνα της Παναγίας της Λαυρεωτίσσης και το ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.
Μιλώντας ο Σεβασμιώτατος προς τους πιστούς ανέφερε την μεγάλη σπουδαιότητα και σημασία των ιερών σεβασμάτων τα οποία αποτυπώνουν την ευλάβεια των χριστιανών αλλά και την πίστη των ηρώων μας που πολέμησαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Αρώνης ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την αποδοχή του αιτήματός μας να έρθουν στον Πειραιά και στην Ενορία μας τα ιερά σεβάσματα αλλά και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας που μας εμπιστεύθηκαν αυτήν την μεγάλη δωρεά για αυτές τις ημέρες/

Δείτε τα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της ημέρας.




Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Αρώνης ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την αποδοχή του αιτήματός μας να έρθουν στον Πειραιά και στην Ενορία μας τα ιερά σεβάσματα αλλά και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας που μας εμπιστεύθηκαν αυτήν την μεγάλη δωρεά για αυτές τις ημέρες. 
Δείτε τα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της ημέρας.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου