Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Έρχονται και λένε τις αμαρτίες τους χωρίς να μετανοούν.

 


«Οι περισσότεροι άνθρωποι, που έρχονται να εξομολογηθούν, δεν ξέρουν να εξομολογούνται.

Ουδείς ως επί το πλείστον έρχεται, και μάλιστα από εκείνους που έχουν χριστιανική ζωή και είναι χρόνια εξομολογούμενοι, για εξομολόγηση. Αυτοί έρχονται απλώς για μια ανακούφιση η για να επιτύχουν μια καινούργια ερμηνεία, μια καινούργια απάντηση, μια καινούργια λύση, που θα είναι πιο ικανοποιητική στις επιθυμίες τους· έρχονται για ένα έγγισμα, για να βρούν μια συντροφιά στην απομόνωση την οποία ζούν, έρχονται για να επιτύχουν κάτι, όχι όμως για να εξομολογηθούν· η έρχονται και λένε τις αμαρτίες τους χωρίς να μετανοούν, διότι δεν αισθάνονται τις ανομίες τους, ούτε καν ξέρουν τι είναι ανομία.

Έρχεται κάποιος και σου λέει, «δεν πήγα στην εκκλησία, έκανα αυτό, δεν άκουσα την μάνα μου», αλλά για τίποτε από όλα αυτά δεν μετανοεί. 

 

Όλο αυτό που κάνει είναι αμαρτία, αλλά δεν έχει την αίσθηση της ανομίας του. Δεν λέει κάτι για το οποίο αμάρτησε ενώπιον του Θεού· αυτό που λέει, είναι κάτι με το οποίο έχει συνθηκολογήσει· αν δεν είχε συνθηκολογήσει, δεν θα ερχόταν να το πη σ’έμένα, θα άλλαζε αμέσως ζωή, θα εξεγείρετο.

«Ανάστα εκ των νεκρών, και επιφαύσει σοι ο Χριστός», λέγει ο απόστολος Παύλος. Αυτός, που τα λέγει αυτά, θα παραμείνη στην ίδια κατάσταση.»

Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου