Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Εμπιστεύσου τον Θεό!

 

 

π. Λίβυος

Ο Χριστός παίζει με την λογική του Πέτρου. Μόλις έχει βγει από μια ολονύκτια πάλη με την θάλασσα. Δεν έχει πιάσει τίποτα. Τα δίχτυα είναι άδεια από ψάρια. Κουρασμένος σωματικά απογοητευμένος ψυχικά. Και τότε ο Χριστός του λέει, «ρίξε και πάλι τα δίχτυα στην θάλασσα..» παίζει με το νου του Πέτρου, τον προκαλεί, σκληρά τον δοκιμάζει. 

"Τι μου λες; ", λέει ο Πέτρος, " Όλη νύχτα πάλευα με την θάλασσα και δεν έπιασα ούτε ένα ψάρι και τώρα μου λες πάλι να ρίξω τα δίχτυα; Πάλι να προσπαθήσω; Κουράστηκα να προσπαθώ...." Ο Χριστός επιμένει "Άκουσε με, εμπιστεύσουμε και ρίξε ξανά τα δίχτυα....Προσπάθησε ξανά.. Τόλμησε να πιστέψεις στο ακατόρθωτο...".

Είναι σαν να του λέει μπορείς να σπάσεις τα δεσμά του νου; Να πιστέψεις πέρα από αυτό που βλέπεις κι αντιλαμβάνεσαι ως ορθό και σωστό; 

Μπορείς να αφεθείς και να εμπιστευτείς αυτό που ξεπερνάει τις δικές σου πεποιθήσεις, αντιλήψεις, σκέψεις, φοβίες και ανασφάλειες;. Μπορείς να αφεθείς στο θαύμα; Μη ακούς το νου που λέει "δεν γίνεται, δεν μπορείς....". Πες "μπορώ, θέλω, αξίζω τα δώρα του Θεού".

Τι σημαίνει αφήνομαι στο θαύμα; Σημαίνει ότι ανοίγω την πόρτα σε εκείνο που δεν φαντάστηκα ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στην ζωή μου. Το θαύμα δεν είναι θέαμα αλλά θέα στο κόσμο του Θεού, γεμάτο εκπλήξεις, θαυμαστά σημεία και παράδοξα φαινόμενα που κάνουν "πλάκα" την μετρήσιμη λογική μας. Ο νους δεν ξέρει μονάχα η καρδιά γνωρίζει.



Ο Πέτρος θα κάνει το άλμα της πίστης. Θα το εμπιστεύτεί και θα ρίξει τα δίχτυα ξανά στην θάλασσα. Και τότε τι συμβαίνει. Τα δίχτυα σχιζονται από το πλήθος των ιχθυων. Αυτό συμβαίνει όταν εμπιστεύεσαι τον Θεό. Όταν δεν καταργείς το μυαλό σου αλλά ξεπερνάς τα σύνορα του νου σου. Και φωνάζεις Φτου ξελευθερία στα όνειρα σου.

Όταν επιτρέπεις στον Θεό να ονειρεύεται μέσα σου, τότε της ζωής σου τα «δίχτυα» γεμίζουν χαρά κι ευλογίες. Εμπιστεύσου τον Χριστό, άκουσε την φωνή μέσα σου που σου λέει "... κι αν όλα μοιάζουν ότι τελείωσαν μην το πιστέψεις, εσυ κάθε μερα να ξεκινάς από την αρχή. Ρίξε το δίχτυ στην θάλασσα της ζωής κι ο Θεός θα στο γεμίσει ευλογίες...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου