Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Υπάρχει Θεός για τους Έλληνες!

Οι Έλληνες ξεπερνούν στην πίστη και τους Ρώσους!
Απίστευτα αποτελέσματα στατιστικής έρευνας για την σχέση των Ελλήνων με τον Θεό. Ενώ η παρούσα Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διώξει τον Θεό μακριά από την ζωή του λαού μας, φαίνεται ότι, παρόλα αυτά, παρά τους αντιχριστιανικούς νόμους που θεσπίζει και τις επιθέσεις της στην Ορθόδοξη χριστιανική θρησκευτική ταυτότητά μας, δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Η μεγάλη έρευνα διενεργήθηκε από το αμερικανικό Pew Research Center την περίοδο 2015-2017 μεταξύ 56.000 ενηλίκων σε 34 κράτη της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά δημοσιοποιήθηκε στις 29.10.2018.
Το 92% των Ελλήνων απαντούν ότι υπάρχει Θεός!
Μεταξύ των 34 κρατών και εθνικοτήτων, οι Ελληνες πρωτεύουμε στην πίστη μας ότι υπάρχει Θεός (92%), ξεπερνώντας ακόμα και τους Ρώσους (75%)!
Την ίδια ώρα μόνο το 36% των Σουηδών δηλώνει το ίδιο!
Επιπλέον η Ελλάδα έρχεται τέταρτη ανάμεσα σε 34 χώρες της Ευρώπης στο πεδίο της ταύτισης της θρησκείας με την εθνική ταυτότητα.
Τρεις στους τέσσερις Ελληνες (76%) θεωρούν ότι το να είναι χριστιανοί ισοδυναμεί με το να είναι «αληθινοί Ελληνες».
Το αντίστοιχο για τον εαυτό τους πιστεύουν μόνο ένας στους επτά Σουηδούς και ένας στους τρεις Αγγλους, Γάλλους και Γερμανούς.
Την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο καταλαμβάνουν οι Έλληνες όσον αφορά και στην πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος όλων των άλλων (89%).
Το 75% των Γερμανών και το 77% των Βρετανών υποστηρίζουν τον γάμο ομοφύλων, ενώ τον απορρίπτουν το 90% των Ρώσων, το 79% των Βουλγάρων και το 70% των Ελλήνων. Τέλος, προξενεί εντύπωση ότι το 52% των Ελλήνων θα ήθελε να απαγορευτεί η έκτρωση (!), κάτι που δηλώνουν μόνο το 18% των Βρετανών και μόλις το 3% των Σουηδών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις το 31% των Ελλήνων θα αποδεχόταν μουσουλμάνο ως μέλος της οικογένειάς του και μόνον το 35% θα αποδεχόταν Εβραίο. Πρόκειται για ποσοστά πολύ κοντά στα χαμηλότερα της Ευρώπης. Για να έχουμε μια συγκριτική εικόνα, το 55% των Γερμανών θα αποδεχόταν μουσουλμάνο και το 76% των Γάλλων θα αποδεχόταν Εβραίο. Οι Ελληνες διακρινόμαστε από εξίσου χαμηλά ποσοστά προθυμίας να αποδεχθούμε στην οικογένειά μας τόσο μουσουλμάνους όσο και Εβραίους, κάτι που δεν ισχύει ούτε στις ανατολικές χώρες.Οι περισσότερες διακρίνονται από μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής απέναντι στους Εβραίους.
Η έρευνα αυτή αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, στις απόψεις των λαών για τη θρησκεία, τις μειονότητες και τα κοινωνικά θέματα, με τους λαούς των Ανατολικών Ευρωπαϊκών χωρών να αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειες για την αλλοίωση της χριστιανικής τους ταυτότητας, σε σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και η παρανομία της έκτρωσης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα ανήκει ως προς την στάση του λαού της στα ίδια θέματα στο «ανατολικό μπλοκ».
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα, παρά τα αντιχριστιανικά ιδεολογικά ρεύματα που την μαστίζουν, παραμένει μία βαθιά χριστιανική χώρα.
Ο χριστιανισμός είναι τόσα βαθιά μπηγμένος στο πετσί των Νεοελλήνων, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει από αυτό.

Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου