Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Τούρκος ποδοσφαιριστής σε Κύπριο: θυμάσαι τί σας έκαναν οι Τούρκοι;

του Γιώργου Θεοχάρη

ποδοσφαιριστής σε : θυμάσαι τί σας έκαναν οι Τούρκοι;
Απάντηση: Θα δεις τί θα πάθεις σήμερα…

Ένας Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, ο Γιώργος Μερκής, στον πρόσφατο αγώνα ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην Καραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν μέσα στην έδρα της δεύτερης, που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Κύπρου με 2-0 και να παίρνει την πρόκριση για τα playoffs του Champions League, είχε το θάρρος να πανηγυρίσει την νίκη φορώντας την ελληνική σημαία (φωτο).
Ο ίδιος αφηγήθηκε στην κυπριακή καλωδιακή τηλεόραση Cablenet το ακόλουθο απίστευτο περιστατικό από τον αγώνα:
«Θέλω να πω κάτι που μου έτυχε μέσα στο γήπεδο. Σε μια φάση, όταν ζήτησα φάουλ, γύρισε ο επιθετικός και μου λέει: “Μην κλαις σαν… γυναίκα”. Του είπα: “Δεν κλαίω, εγώ είμαι Έλληνας”. Μου απάντησε: “Θυμάσαι τι σας έκαναν οι Τούρκοι;”. Τότε του είπα: “Εγώ θυμούμαι, θα δεις τι θα πάθεις και εσύ σήμερα”. Και του δείξαμε.

Γι’ αυτό και ο πανηγυρισμός με την ελληνική σημαία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Μέσα σε μια δύσκολη έδρα καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Δεν νομίζω να πίστευαν πολλοί ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Εμείς το πιστεύαμε. Έδειξαν όλα τα παιδιά διάθεση και πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν κρατούσαν σημαίες της κατοχικής δύναμης Τουρκίας και του παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων.
Και ο στόχος ήταν προφανής: Ασκούσαν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των παικτών της κυπριακής ομάδας.
Όσον αφορά για κάποιους -ελάχιστους ευτυχώς- «Κύπριους», που επιχείρησαν να τον εκφοβίσουν και να την κατηγορήσουν, ας πάρουν το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος θεωρεί τιμή του να πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία, να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή» στην Αμερική, να φοράει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και να παίζει για αυτήν με μεγαλύτερο πάθος από ό,τι παίζει στο ΝΒΑ.
Αυτός ο Νιγηριανός στην καταγωγή μπασκετμπολίστας είναι πολύ πιο Έλληνας από αυτούς που τόλμησαν να κατηγορήσουν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.
Γιατί Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννήθηκε τέτοιος, αλλά αυτός που μετέχει της ελληνοχριστιανικής παιδείας και παράδοσης.
Και εάν έχει λόγο ύπαρξης η Κύπρος είναι γιατί είναι ένα κομμάτι της Ελλάδος, και τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.

Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου