Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Λειτουργία από τον Πατριάρχη του Γένους μας στον Άγιο Δημήτριο Καππαδοκίας (φωτο)

Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, 15 Μαΐου 2011 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στο χωριό Αράβισσος της Καππαδοκίας.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία και τον Αρχιεπίσκοπο Ίστρας κ. Αρσένιο (Πατριαρχείο Μόσχας).
Επίσης, συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, Αρχιμ. Πέτρος και ο π. Μιχαήλ Ασμούς στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλε η βυζαντινή χορωδία διευθύνοντος του δεύτερου πρωτοψάλτου του Ιερού Πατριαρχικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Κωνσταντινουπόλεως.
Να αναφερθεί, ότι παρέστησαν συμπροσευχόμενοι περίπου 300 προσκυνητές, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί από όλο τον κόσμο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαιρέτισε όλους τους παρόντες και μετέφερε στον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου Μυροβλύτου, την οποία έφερε ο αντιδήμαρχος της Θεσσαλονίκης.
Σε όλους τους προσκυνητές ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διένειμε ενθύμια – πασχαλινά αυγά.
Επίσης σε ανάμνηση της Λειτουργίας,  έξω από τον ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση.
Στο γεύμα που παρατέθει προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανισμών και επιστημονικών συλλόγων, οι οποίοι δεν αδιαφορούν για την τύχη των χριστιανικών μνημείων της Καππαδοκίας.
Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για τις μελέτες τους που αφορούν τη συντήρηση των ναών που σώζονται.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μεσημέρι ο Παναγιώτατος με τη συνοδεία του μετέβη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως, η οποία είναι ευρίσκεται σε ένα βράχο απέναντι στην πολίχνη Καρβάλα όπου πριν από μερικά χρόνια ο κ. Βαρθολομαίος συλλειτούργησε με τον μακαριστό Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο.
Πηγή:Ρομφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου