Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Φωτογραφίες Ναών από την Πόλη.

* Από το άλμπουμ «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία», εκδ. Ορθόδοξο Κέντρο Οικουμενικού πατριαρχείου Γενεύης, Γενεύη 1989.



Η μονή Προδρόμου εν Τρούλλω. Κομψός ναΐσκος στο χώρο του οποίου μεταστεγάστηκαν οι μοναχές από την Παμμακάριστο όταν εγκαταστάθηκε εκεί το Πατριαρχείο.


Η μονή της Παμμακαρίστου μαζί με την μονή της χώρας. Δίνει το μέτρο της αισθητικής απιδείας της παλαιολόγιειας εποχής. Υπήρξε για 130 χρόνια (1456-1587) η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



Μονή του Λιβός. Πρόκειται για ενιαίο κτιριακό συγκρότημα, που το αποτελούσαν τρεις ναοί: της Παναχράντου Θεοτόκου, του Προδρόμου καί το νεκρικό παρεκκλήσιο.


'Aγιοι Θεόδωροι


Η Αγία Ειρήνη και η γύρω περιοχή, όπως την είδανε στην διετία 1847-1849 οι αδελφοί Giuseppe και Caspar Fossati (Aya Sofia, Constantinople, London 1852, 22, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη).


Αγία Σοφία


Η μονή του Ακαταλήπτου Χριστού, κοντά στο υδραγωγείο του Ουάλεντος ύστερα από την τελευταία της αναστήλωση.


Η μονή του Ακαταλήπτου Χριστού (ή της Διακονίσσης). Ελαιογραφία του ζωγράφου Χαρ. Ξανθόπουλου (1934), η οποία αφιερώθηκε στον πατριάρχη Φώτιο τον Β΄ και βρίσκεται στον πατριαρχικό οίκο.


Η Μεγάλη του Γένους Σχολή. Το κεντρικό τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου