Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Λόγια εμψύχωσης από τον Μακαριώτατο στη Φλώρινα.

Με τη φράση "αδελφοί εν τη υπομονή υμών κτίσασθε τας ψυχάς υμών" ο Μακαριώτατος παρότρυνε τους πιστούς στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό ναό του Αγίου
Παντελεήμονος Φλωρίνης, να υπομείνουν με καρτερία τις δυσκολίες της εποχής, όπως έκαναν οι πατέρες τους. Η υπομονή, όπως είπε, πρέπει να είναι όχι μόνο προσωπική απέναντι σε αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας, αλλά και συλλογική, διευκρινίζοντας ότι πρέπει σε τέτοιους καιρούς ν' ακουμπάμε ο ένας στον άλλο και να στηρίζουμε τον συνάνθρωπο έμπρακτα.

Κατά το συλλείτουργο, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο το μετάλλιο της Μητρόπολης, τον χρυσό σταυρό του Αγίου Νεομάρτυρα Αγαθάγγελου της Φλώρινας. Ο Μακαριώτατος συγκινημένος δέχτηκε την τιμή, που ανταποκρίνεται όπως είπε, όχι στο πρόσωπό του, αλλά συνολικά στο έργο της Εκκλησίας.

Συγχοροστάτησαν ο οικείος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, οι Μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειος, Καστορίας Σεραφείμ, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας





Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και έπαρση της σημαίας της εκατονταετίας από τον Αρχιεπίσκοπο.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί ο Μακαριώτατος τη Βλάστη Κοζάνης για να προσκυνήσει στην ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η επίσημη κήρυξη της έναρξης των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό που επρόκειτο να γίνει απόψε θα πραγματοποιηθεί τελικά το βράδυ της Κυριακής μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Για αύριο, Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ενώ το μεσημέρι θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης του Δήμου Φλώρινας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου