Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφίες από το συνέδριο κατηχητών της μητροπόλεώς μας

Με την παρουσία 20 κατηχητών και στελεχών του νεανικού έργου και των υπευθύνων ιερέων της ενορίας μας συμμετείχαμε στο Συνέδριο Νεότητος το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ, στην Παιανία Αττικής.






 Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  ανέπτυξε το θέμα «Μια νέα ανθρωπολογία της Αγιότητος».
Ο κ.Σεραφείμ αφού υπογράμμισε ότι «η Αγιότητα αποτελεί το όραμα του Θεού για όλους εμάς», σημείωσε πως «πλησιάζοντας ο άνθρωπος τους Πατέρες της Εκκλησίας, βρίσκει τη ζωή, την ειλικρίνεια, τον πλούτο του πνεύματος, την χάρη της αιωνιότητος». «Όλα τα αληθινά είναι άνωθεν δωρεά» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως οι Πατέρες έδωσαν το λίγο που είχαν ως άνθρωποι και η Χάρις του Θεού αυτό το λίγο, το πολλαπλασίασε. «Το γεγονός αυτό είναι μεγαλύτερο από όλες τις τιμές και τις δόξες του κόσμου» συμπλήρωσε.


Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Παλαιά Διαθήκη ως πηγή κατηχήσεως».

Μιλώντας προς τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο κ.Ιερεμίας υπενθύμισε ότι τελούν έργο υψηλό.

«Το κατηχητικό είναι ιερό. Η κατήχηση είναι βιβλική και όταν κατηχείτε τα παιδιά, τους μεταφέρετε τον ήχο, την χάρη του Αγίου πνεύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού εξέφρασε την διαπίστωσή του ότι η Παλαιά Διαθήκη εξοβελίζεται συχνά σημείωσε πως «Η παλαιά Διαθήκη εγράφη με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και αυτός που θα την ερμηνεύσει πρέπει να έχει και ο ίδιος τη χάρη του Αγίου Πνεύματος».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου