Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας.

 Σε μια εποχή έντονων θρησκευτικών αναζητήσεων, κοινωνικών ζυμώσεων και ιδεολογικών αμφισβητήσεων, η   Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ένας από τους κυριώτερους εκφραστές του ιεραποστολικού και κατηχητικού έργου της Εκκλησίας μας λειτουργεί από το 1960 το  Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών.
Μέσα στο πέρασμα του χρόνου με το ειδικά κατηρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και εκπαιδευτικών ευκαιριών, προσφέρει στούς νέους, που επιθυμούν να διακονήσουν το Κατηχητικό Έργο της Εκκλησίας, την ευκαιρία να καταρτισθούν θεωρητικά και πρακτικά.  

Μεσα στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σαββατο 13 Οκτωβρίου 2012 η έναρξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου Κατηχήσεως με την τέλεση του Αγιασμού στο Πνευματικό Kέντρο του Ιερού Ναού αγ. Ιωάννου Λεωφόρου Βουλιαγμένης, κοντά στο σταθμό του Μετρό «Άγιος Ιωάννης»,  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, εκπροσωπούντα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ευρίσκετο στη Θεσσαλονίκη.
Την έναρξη των μαθημάτων τίμησε με την παρουσία του  ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του  Ιερού Ναού αγ. Ιωάννου Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Β  Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Λεωνίδης Ψαριανός, Διευθυντής Διοικητικού - Οικονομικού, προλογίζοντας εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες της Διευθύνσεως του Ιεραποστολικού Οργανισμού προς στον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία καθώς επίσης και προς στον πατέρα Ιερώνυμο για την ευγενική προσφορά της δωρεάν παραχωρήσεως του Πνευματικού Κέντρου του ως άνω Ιερού Ναού δια την πραγματοποίηση των μαθημάτων των Φροντιστηρίων επαινώντας συγχρόνως τους σπουδαστές για  τον ζήλο και την επιμονή τους να συμμετάσχουν στην θεάρεστη αυτή σπουδή.   
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ομίλησε με ιδιαίτερη αγάπη και ζεστασιά προς στους  σπουδαστές εξαίροντας το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί η Αποστολική Διακονία, ενθυμούμενος συγχρόνως τα φοιτητικά του έτη, κατά τα οποία φοίτησε στο Φροντιστήριο των Υποψηφίων Κατηχητών του Οργανισμού.
Το προγράμμα των μαθημάτων του Φροντιστηρίου πραγματοποιείται κάθε Σάββατο μέχρι τις αρχές Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: α. στο Γραφείο Κατηχήσεως και Νεότητος της Αποστολικής Διακονίας , τηλ. 210 7272347, 346, 348 (καθημερινά 8π.μ. – 2μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής) και β. στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.apostoliki - diakonia.gr, στην ενότητα Κατήχηση όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές–κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατηχήσεως.

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου