Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα των ταχυδρομείων.

  

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.
Τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών.

Κάθε χρόνο διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ημερομηνία αυτή ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων, αναδεικνύοντας το ρόλο των ταχυδρομείων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων και την καθοριστική συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εστιάζει στο άνοιγμα της αγοράς υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, στη διασφάλιση μίας αποτελεσματικής και βιώσιμης καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, αλλά και στην ανάπτυξη καινοτόμων και ανταγωνιστικών ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕΤΤ, δύο σημαντικά και πρωτόγνωρα, μέχρι σήμερα, θέματα, που θα επιδράσουν στη ρύθμιση της ταχυδρομικής αγοράς είναι πρώτον, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης, που πλέον είναι ορατές στον κλάδο, και δεύτερον, η διαχείριση των αλλαγών, που προκύπτουν από τη διάδοση νέων μορφών και τρόπων επικοινωνίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επιπρόσθετα ζητήματα, που ο κλάδος των ταχυδρομικών υπηρεσιών οφείλει να αντιμετωπίσει είναι η ασφαλής μεταφορά και διαχείριση, αλλά και η ανταπόκριση σε νέες ανάγκες των καταναλωτών.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων βρίσκει την ελληνική ταχυδρομική αγορά σε μία κρίσιμη καμπή, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, αλλά και των σοβαρών προκλήσεων, που θέτει το ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Η ΕΕΤΤ, με αίσθημα ευθύνης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου, αλλά και υπό το πρίσμα της δημιουργίας μίας ενιαίας ευρωπαϊκής ταχυδρομικής αγοράς, στοχεύει στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των πολλαπλών και πολυδιάστατων ρυθμιστικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρυθμιστική Αρχή, σύμφωνα και με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, συνεχίζει, με αμείωτη ένταση, το εποπτικό, ελεγκτικό και κανονιστικό της έργο για την ανάπτυξη της αγοράς σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης κατά κύριο λόγο βάλλουν τους εργαζόμενους των ταχυδρομείων μας οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Ο Όμιλος Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων παρακινεί όλους εμάς να στηρίξουμε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία όσο μπορεί ο καθένας μας ώστε να βελτιωθεί η συνεχής καθοδική πορεία της ταχυδρομικής αγοράς που έχει προκληθεί από την έξαρση της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.
 
Πηγή: tromaktikoblogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου