Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε».

Λάβρος κατά του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄.
Τον κάλεσε να παραιτηθεί, ενώ προέτρεψε την κυβέρνηση να μην προσέλθει σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, εάν η βάση τους δεν είναι ομοσπονδιακή.
Στο μεταξύ σχολιάζοντας τα της οικονομίας, ο Μακαριότατος χαρακτήρισε το μνημόνιο μονόδρομο.
Όπως αναφέρει το SigmaLive, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος β΄, κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει την απομάκρυνσή του καθώς όπως υπέδειξε δεν ενεργεί στη βάση των αρχών δικαίου του Οργανισμού.
Ο κ. Ντάουνερ, είπε ο Μακαριότατος, αντί να επιχειρεί εξίσωση του ψευδοκράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία, θα έπρεπε να πλησιάσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό και να του ζητήσει να παύσει να ζητεί δυο κράτη στην Κύπρο.


Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προτρέποντας την κυβέρνηση να μην προσέλεθει στο τραπέζι των συνομιλιών όσο η Τουρκία μιλά για συνομοσπονδία.
«Εαν η βάση των συνομιλιών δεν είναι ομοσπονδιακή, να μην παει η κυβέρνηση, γιατί θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία όπως τα τελευταία 40χρόνια», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Μακαριότατος, δεν άφησε ασχολίαστα και τα ζητήματα της οικονομίας. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις κινητοποιήσεις πολιτών στη Βουλή και τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε το μνημόνιο ανουσιούργημα μεν, μονόδρομο δε.
«Θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε. Αν δεν έχουμε σχέδιο β΄ ...τι θα γίνει; Να κάνουμε παλλικαρισμούς, εντάξει... και μετά;», είπε.
"Αυτό που έγινε", είπε αναφερόμενος στο κούρεμα καταθέσεων, "ΝΑΙ, ήταν μια σωστή κλοπή", κατά την έκφρασή του, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "το δίκιο μας θα το βρούμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο".
 
Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου