Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Φωτογραφίες από τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Παναγία η Χρυσοπηγή (video).

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, στην Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή  Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στο Πολύδένδρι Αττικής, εορτάσθηκε η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου.
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και απλότητας τελέσθηκαν οι Ιερές ακολουθίες τόσο την Κυριακή το απόγευμα όσο και την Δευτέρα το πρωϊ, με την παρουσία Αρχιερέων, ιερέων και πιστού λαού. 

 Στην ακολουθία του Εσπερινού του Σαββάτου χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Iγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Στη Θεία Λειτουργία της Δευτέρας, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος κ. Iγνάτιος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Συμπροσευχόμενος ήταν ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτες πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δορμπαράκης κάνοντας αναφορά στο εορταζόμενο μάρτυρα τονίζοντας τις προϋποθέσεις του χριστιανικού μαρτυρίου.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλαν παιδιά από την Κατασκήνωση Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Γέροντας Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Σεβασμιώτατους για την παρουσία τους και την έκφραση της αγάπης τους, καθώς επίσης και τους πιστούς που προσήλθαν και δεχόμενος τις ευχές τους μοίρασε το αντίδωρο σε όλους.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου