Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η κόλαση στον τόπο που μιλούν τη γλώσσα του Χριστού.

agia-thekla

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
για το Crime.gr
 
Στη Συρία δεν υπάρχουν μόνο τα θύματα ενός εμφυλίου που μοιάζει να μην έχει τέλος.
Δεν μάχονται μόνο άνθρωποι του Άσαντ με τους αντικαθεστωτικούς. Στη Συρία εκδηλώνεται, έστω έμμεσα, ένας άλλος πόλεμος. Ο θρησκευτικός.
 
Στην αρχαία χριστιανική πόλη Μααλούλα οι ισλαμικές οργανώσεις, παρακλάδια της Αλ Κάιντα, έχουν στήσει από καιρό τον χορό του πολέμου. Και οι χριστιανοί μπορεί να μην αποτελούν άμεσο στόχο, είναι όμως καθημερινή "παράπλευρη απώλεια''. Κανείς δε νοιάζεται για το τί θα απογίνουν.
Μέχρι πρότινος η Μααλούλα αποτελούσε ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για τους χριστιανούς της Συρίας. Ένα από τα λίγα καταφύγια τους. Και παρότι οι συριακές δυνάμεις έχουν πετύχει σημαντικές νίκες, η περιοχή - σαν να πληρώνει κάποια κρίματα, άγνωστο ποιων- δε λέει να βρει ησυχία. «Περνάμε δύσκολες στιγμές, ο Θεός να μας προστατεύσει», ψέλλισαν τα χείλη μοναχής στη Μονή της Αγίας Θέκλας, σε ένα από τα δύο παλιότερα μοναστήρια της Μααλούλα, όπου έχουν παγιδευτεί σαράντα χριστιανοί.
Ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας απηύθυνε έκκληση προς όλους: "βοηθήστε τους εγκλωβισμένους στη Μονή της Αγίας Θέκλας". Πρό μηνών απήγαγαν τον αδελφό του και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Σήμερα ζει την αγωνία για τους χριστιανούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι λόγω των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στους αντάρτες και τους καθεστωτικούς.
Σε μία από τις πρώτες κοιτίδες του Χριστιανισμού, στην Μααλούλα, οι εικόνες μαρτυρούν κάτι άλλο που δεν έχει σχέση με τον Χριστιανισμό. Και σίγουρα όχι την αγάπη που διδάσκουν οι θρησκείες. Εκεί όπου ακόμη μιλούν τα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Χριστού, η κόλαση, δυστυχώς, είναι πιο κοντά.
 
Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου