Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας στα συσσίτια.

Ουρές ατελείωτες από ανθρώπους, που συνωθούνται στα συσσίτια στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποτε στη Σοφοκλέους κτυπούσε η καρδιά του ελληνικού χρηματιστηρίου και της ελληνικής οικονομίας.
Τώρα μερικά μέτρα πιο κάτω κατά τραγική ειρωνία, συγκεντρώνονται όσοι έχουν κτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.
Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν να μοιράσουν τα γεύματα, που παρέχει η Αρχιεπισκοπή μέσω της ΜΚΟ «Αποστολή».

«Το κίνητρο των εθελοντών είναι η αγωνία τους να βοηθήσουν, όσους έχουν ανάγκη. Ο καθένας από εμάς, θα μπορούσε να βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη θέση. Πρέπει να δούμε την κοινωνία ως μία αλυσίδα, που όταν σπάσει κινδυνεύουμε όλοι» ανέφερε ο Πατήρ Ισίδορως, ένας από τους ιερείς-υπευθύνους για τη διανομή στα συσσίτια.
Σε καθημερινή βάση μόνο από τη συγκεκριμένη οργάνωση της ελλαδικής εκκλησίας διανέμονται 10.000 γεύματα πρωί και βράδυ σε 5.000 ανθρώπους.
Λίγες μέρες πριν η Αθήνα αναλάβει την ελληνική προεδρία τα επίσημα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν ότι το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι, το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ε.Ε.

«Είναι άνθρωποι της διπλανής, που έχουν χάσει τη δουλειά τους και η ζωή τους άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπολογίζεται ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στρέφονται στη βοήθεια, που προσφέρει η Εκκλησία μέσω της ΜΚΟ “Αποστολή”. Χιλιάδες είναι εκείνοι, που θα περάσουν τις γιορτές με τα ειδικά πακέτα αγάπης, που θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες» μεταδίδει από την Αθήνα για το euronews η Θεοδώρα Ιλιάδη.

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου