Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πατριάρχης Μόσχας: Η υπεράσπιση της πατρίδασ είναι καθήκον μας προς τον Θεό.

          
1Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.Χθες 23 Φλεβάρη, Ημέρα των υπερασπιστών της Πατρίδας για τους Ρώσους, ο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη  κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου .

Μετά την τελετή,  παιάνισε ο ύμνος της Ρωσίας. Στη συνέχεια,  επίσκοποι και κληρικοί έψαλαν το "Αιωνία η μνήμη" για τους στρατιώτες "που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και την Πατρίδα".

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχάρη τους στρατιώτες της φρουράς της τιμής  και τους απηύθυνε ένα σύντομο λόγο:
«Ζούμε σε συνθήκες ειρήνης, αλλά ταραχώδη εποχή, και ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται ότι η υπεράσπιση της Πατρίδας δεν είναι κάποια υποθετική ιδέα, δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά. Αυτό είναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με τη ζωή του κάθε Ρώσου, κάτι που θα πρέπει να συνδέεται με τις πεποιθήσεις μας, την κοσμοθεωρία μας, την κατανόηση της ευτυχίας και της αξιοπρέπειας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του σκοπού και προστατεύουν την Πατρίδα στην πιο τρομερή στιγμή, όταν πρέπει να θυσιάσουν τη ζωή τους για τους φίλους τους, όπως λέει ο Λόγος του Θεού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που υπηρετούν την Πατρίδα περιβάλλονται με απόλυτο σεβασμό τους.

Σας εύχομαι τη βοήθεια του Θεού, την ειρήνη της ψυχής, δύναμη σωματική και πνευματικές δυνάμεις,  θάρρος, και το πιο σημαντικό - την ιδεολογική αντίσταση, την κατανόηση ότι η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι καθήκον μας προς τον Θεό, για το λαό και τη χώρα. Ο Θεός να σας ευλογεί. "

Η Αυτού Αγιότητα, έκανε επίσης, έκκληση προς τους κληρικούς:

"Η Εκκλησία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή...Μπορείτε να χάσετε τον πόλεμο χωρίς να ρίξετε ούτε έναν πυροβολισμό, και ξέρουμε πώς συμβαίνει. Και για να διασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, η Εκκλησία πρέπει να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους της στην αγάπη για την Πατρίδα, στην πίστη σε αυτές τις ιερές παραδόσεις πάνω στις οποίες το έθνος μας ιδρύθηκε.

Ο Θεός να βοηθά πάντα να είμαστε μια μεγάλη πατριωτική δύναμη,  και η εκπαίδευση των ανθρώπων μας να διατηρήσει την αγάπη της πατρίδας, την πίστη στο λαό και την ικανότητα να διατηρεί την ηρεμία και τη γαλήνη του λαού μας σε όλες τις περιπτώσεις - και το πιο δύσκολο, και στην καθημερινότητα. Για άλλη μια φορά σας συγχαίρω όλους. "


1

1

1
 
Πηγή:  Patriarhiya.ru 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου