Η καλή οργάνωση είναι απαραίτητη στην
κουζίνα μας, ώστε να μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να ετοιμάσουμε ένα
γρήγορο γεύμα ή σνακ, χωρίς να καταφύγουμε σε παχυντικές λύσεις και στο
πρόχειρο φαγητό.
- Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες αλλά περιέχει λίγες θερμίδες ανά μερίδα – περίπου 100. Μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας και είναι εύκολο να το πάρουμε μαζί μας στη δουλειά.
- Ελιές: Διατηρούνται στην άλμη για πολύ καιρό και ταιριάζουν στη σαλάτα, τις σάλτσες και όχι μόνο. Είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών.
- Μέλι: Είναι φυσικό γλυκαντικό, ενώ οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για την καταπολέμηση του πονοκέφαλου λόγω μέθης και του πονόλαιμου. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε σάλτσες αντί για ζάχαρη.
- Φασόλια: Όχι μόνο είναι πάμφθηνα, αλλά μας παρέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και φυτικών ινών.
- Κινόα: Μία κούπα κινόα (μαγειρεμένη) περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φυτικών ινών σε μόλις 222 θερμίδες. Η κινόα είναι η μοναδική φυτική πλήρης πρωτεΐνη και είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου.
- Αυγά: Ένα μόλις αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης με μόλις 70 θερμίδες, γι’ αυτό και μας χορταίνει για αρκετή ώρα.
- Μπανάνες: Δεν είναι μόνο εξαιρετική πηγή καλίου. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η μπανάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης.
- Μαύρη σοκολάτα: Είναι ίσως το μόνο γλυκό που εγκρίνουν διαιτολόγοι και διατροφολόγοι. Περιέχει πολύτιμες πολυφαινόλες που θωρακίζουν τον οργανισμό μας και συνδέονται άμεσα με την απώλεια βάρους.
- Μουστάρδα: Περιέχει σελήνιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού μας, αλλά και κουρκούμη, ένα μπαχαρικό με αντικαρκινικές ιδιότητες.
- Βρώμη: Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και παράλληλα ρυθμίζει την όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου