Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Μεγάρων Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

0megaron-1
Του Αιμίλιου Πολυγένη
 
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου.
Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ενώ τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Ιεράς Συνόδο εκφώνησε ο Αρχιγραμματέας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μιλώντας για το μακαριστό Μητροπολίτη Βαρθολομαίο μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο μακαριστός Ιεράρχης συνδεόταν με προσωπική και έντιμη φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πλειάδα Αγίων Αρχιερών του Θρόνου."
Επίσης ο Μητροπολίτης Προικονήσου ανέφερε: "Ο Μητροπολίτης Μεγάρων ήταν ταπεινός, ειρηνοποιός, ευγενής, αφιλοχρήματος και αφιλάργυρος, φιλάδελφος, ήταν ένας άνθρωπος που διήλθε ως άγγελος κυρίου."
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, οποίος εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Βαρθολομαίου.
"Ο μακαριστός Μητροπολίτης Βαρθολομαίος υπήρξε πιστός μέχρι θανάτου και η μακράν ποιμαντοριά του υπήρξε λαμπρά", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας ανέφερε: "Υπήρξε πιστός στον Θεό, ευγενής στα πλάσματά του, όταν επικοινωνούσαμε μαζί του μας ενέπνεε η ευγένια του και ο καλός του λόγος."
Τέλος λόγο εκφώνησε και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Επίσκοπος Ελευσίνος Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Βαρθολομαίου και στη άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.
 
0megaron-2
 
0megaron-3
 
0megaron-4
 
0megaron-5
 
ystato-1
 
ystato-2
 
Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου