Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αλβανίας Αναστάσιος: «Κάθε Ναός είναι τόπος ειρήνης και αλήθειας».

Αλβανίας Αναστάσιος: «Κάθε Ναός είναι τόπος ειρήνης και αλήθειας»
Τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού στο Βεράτιο πραγματοποίησε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ.Αναστάσιος.
Στο λόγο του, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για το λαό οι Ναοί.
«Κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας τόπος ειρήνης, άνεσης, μια τοποθεσία, όπου οι άνθρωποι βρίσκουν όχι μόνο τον Θεό, αλλά και τον εαυτό τους. Ταυτόχρονα είναι μια αδελφότητα, όπου θα συναντηθεί με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Επιπλέον, είναι μια πνευματική ανανέωση όπου παίρνει τον αγιασμό. Είναι ένας έπαινος του Θεού, όπου συνυπάρχουν η αλήθεια, η αγάπη και η ομορφιά. Ο νέος Καθεδρικός Ναός του Βερατίου, εξυψώνεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί κύριο πνεύμονα της» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αναστάσιος.

Παρόντες στο Βεράτιο ήταν ο Μητροπολίτης Βερατίου κ.Ιγνάτιος και ο Επίσκοπος Αμαντείας κ.Ναθαναήλ, εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της περιοχής, των αρχών, βουλευτές κ.λπ.
Από νωρίς το πρωί δεκάδες πιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι, είχαν γεμίσει την αυλή της Εκκλησίας, λαμβάνοντας μέρος με την προσευχή τους στην ευγενική πράξη του Αγιασμού, τη λιτανεία των ιερών λειψάνων και εν συνεχεία τον αγιασμό της Αγίας Τραπέζης και τη Θεία Λειτουργία.
Ο Νέος Καθεδρικός Ναός έχει συνολικό εμβαδόν 527 m2 και ύψος 22 μέτρων. Είχε αρχίσει να αναγείρεται από το 2002 με την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του Τεχνικού Γραφείου της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. Οι δαπάνες για την ολοκλήρωση του έργου αυτού ανήλθε σε 850.000 ευρώ, τα κεφάλαια προήλθαν από δωρεές από διάφορες πηγές του εξωτερικού, με την προσωπική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.
Από τον Ιούνιο έως Οκτωβρίου 2014, έχουν εγκαινιαστεί επτά νέοι Ναοί σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, δύο στα Τίρανα και από ένας σε Σκόδρα, Πόγραδετς, Αλικό, Κλεισούρα και Βεράτιο.

Πηγή: Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

28albania.jpg
28albania1.jpg
28albania2.jpg
28albania3.jpg
28albania4.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου