Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Γονείς και παιδιά ζητιανεύουν για χαλασμένα τρόφιμα στην Ελλάδα του 2014.

Γονείς και παιδιά ζητιανεύουν για χαλασμένα τρόφιμα στην Ελλάδα του 2014
Αντιμέτωποι με σκληρές εικόνες της ωμής πραγματικότητας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, βρίσκονται καθημερινά οι οπωροπώλες της Πάτρας.

Βλέπουν οικογενειάρχες, που έμειναν χωρίς δουλειά αλλά και παιδιά, τα οποία πλέον δεν παίζουν ανέμελα, να τους παρακαλούν να μην πετάξουν στα σκουπίδια όσα λαχανικά και φρούτα είναι χαλασμένα, αλλά να τους δώσουν, προκειμένου να καταφέρουν να φάνε.
«Παλαιότερα, τους αποκαλούσαμε φτωχούς και επαγγελματίες ζητιάνους όσους το έπρατταν, όμως σήμερα δυστυχώς σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 10 άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας γιατί οι νεότεροι ντρέπονται, έρχονται στο μαγαζί μου και μου ζητάνε στο κλείσιμο, να μην πετάξω τα χαλασμένα στον κάδο.

Περιμένουν έξω να τους δώσω ότι έχει απομείνει για να βάλουν την κατσαρόλα να βράσει για να φάνε», δήλωσε η γραμματέας του συλλόγου οπωροπωλών Πάτρας, Μαρία Ασημακοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν περιπτώσεις μητέρων που πηγαίνουν να αγοράσουν λίγες πατάτες, μαϊντανό και 1- 2 καρότα Β΄και Γ΄ ποιότητας επειδή είναι πιο φθηνά και μόλις το παιδάκι τους, τους ζητήσει μία μπανάνα ή ένα μήλο, προσπαθούν να κρύψουν τα δάκρυα τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το τεμάχιο του φρούτου. Μας κατάντησαν σκουπίδια γιατί δεν ξέρουν πως ζει ο λαός, που μέσα από κλειστές πόρτες προσπαθεί ακόμα και τώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του, έστω και αν λιμοκτονούν ενήλικες ή παιδιά.»
Δεν είναι λίγοι μάλιστα, οι έμποροι οι οποίοι αναφέρουν ότι η αγορά έχει επιστρέψει σε περασμένες δεκαετίες, καθώς αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι δουλεύουν με… τεφτέρια! Οι πελάτες αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα και πληρώνουν μόλις πάρουν το μισθό ή την σύνταξή τους.

Η αγοραστική πτώση έχει ξεπεράσει το 60% και τα περισσότερα οπωροπωλεία της Πάτρας, έχουν βάλει λουκέτο. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Αθήνα, όπου πλέον οι πολίτες δεν επισκέπτονται το μανάβικο ή τον φούρνο της γειτονίας τους, αλλά προτιμούν να ψωνίσουν από μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα οποία θα έχουν πιο φθηνά προϊόντα.

«Η φτώχια κλιμακώνεται και μας έκαναν σκουπίδια μιας κοινωνίας που δεν δημιουργήσαμε εμείς», κατέληξε η κ.Ασημακοπούλου.

Πηγή:   defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου