Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Με το χαμόγελο στα χείλη ..εμείς θυμηθήκαμε..



Τα παιδιά μέσα από ποιήματα και κέιμενα της εποχής, μάς ταξίδεψαν σε εκείνα τα  ένδοξα χρόνια με τη θαυμαστή παρέμβαση της Θεοτόκου, από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου ως την απελευθέρωση.

Την Κυριακή  2 Νοεμβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία τα παιδιά των Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς  Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής είπαν ξανά και βροντερά το Ό Χ Ι .

Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου οι κατηχητές και τα παιδιά ετοίμασαν μία γιορτή αφιέρωμα στο έπος του 1940 στη μεγάλη αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου.
Το θέμα της φετινής μας γιορτής ήταν : «το έπος του 1940 και η Παναγία μας». Την επιμέλεια των κειμένων και  γενικώτερα της γιορτής είχε και πάλι η κ.Στάλλα Δάλλα.


Τα παιδιά μέσα από ποιήματα και κέιμενα της εποχής, μάς ταξίδεψαν σε εκείνα τα  ένδοξα χρόνια με τη θαυμαστή παρέμβαση της Θεοτόκου ,από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου ως την απελευθέρωση.
Και βέβαια με  τα τραγούδια με το χαμόγελο στα χείλη είπαν «κάνε κουράγιο Ελλάδα μου».Την επιμέλεια των τραγουδιών της χορωδίας μας είχε η κ.Παρασκευή Σδούγκου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη γιορτή και συμετείχε σε όλα όσα είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με το δάκρυ αλλά και το μεγάλο του χειροκρότημα.
Ευχαριστούμε την Ξένη Νικολοπούλου, αλλά και τον Παναγιώτη Φουτούγιο για τη βοήθεια στη γιορτή μας.
Ευχαριστούμε και όλα τα παιδιά που μας έδειξαν με τη στάση τους και τη συμμετοχή τους πως μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε για το μέλλον της πατρίδας μας.

P1060086P1060087P1060088P1060089P1060093

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου