Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση τιμής για τον Μητροπολίτη Κονίτσης κυρό Σεβαστιανό.



Του Θωμά Αναστασιάδη
 
Στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εκδήλωση για τα 20 χρόνια (1994-2014) από την κοίμηση του δραστήριου και αγωνιστή ΄Ελληνα Ιεράρχη, μακαριστού Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε, με την ευλογία του Παν. Θεσ/κης κ.Άνθιμου, από την Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού  Αγώνα, (ΣΦΕΒΑ, Επαρχιακή Επιτροπή Θεσ/κης) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑΣΥΒΑ, Παράρτημα Θεσ/κης).
Τεράστιο πλήθος ακροατών & θεατών είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, τους διαδρόμους, τις σκάλες, την είσοδο και την αυλή του κτιρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει το αδιαχώρητο. Παντού στους εξωτερικούς χώρους υπήρχαν μεγάφωνα, για αυτούς που ήταν αδύνατη η προσπέλαση μέσα στην αίθουσα.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Αρχιερείς, Βουλευτές, Καθηγητές, λοιπές Αρχές, αλλά κυρίως σύγχρονοι Έλληνες αγωνιστές της Βορείου Ηπείρου, που ήρθαν από την Αλβανία. 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Άνθιμος, ο Πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεσ/κης, ο Γ. Γραμματέας της Ηπειρωτικής Εστίας, και το μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδας Παππάς.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο εορτάζων Σεβ/τος Κονίτσης κ.Ανδρέας, με θέμα "ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, με θέμα "Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ".
Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν θερμά από το ενθουσιώδες ακροατήριο. Αναφορές σε Έλληνες πολιτικούς, κατά τις ομιλίες, αποδοκιμάστηκαν με παρατεταμένα "ουυυυυ!!" από ακροατές αλλά αποσοβήθηκαν τα περαιτέρω με την επέμβαση του Δήμαρχου Μενεμένης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η βράβευση, με τιμητικές πλακέτες, των 5 Ηγετών της "Ομόνοιας" της δίκης των Τιράνων του 1994, επιζώντων αγωνιστών της Βορ.Ηπείρου και του γιού ενός αποθανώντα ήρωα. 
Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της κ.Ερμιόνης Αντρέα, πρώην Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς και ιδρύτριας φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας, όταν απαρίθμησε την προσφορά της στον Ελληνισμό και δεν έχει ακούσει <<ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ>> από την Ελλάδα.
Στα ενδιάμεσα των παραπάνω, παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι χορωδίες, της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσ/κης, της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως, "Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος", και της Χριστιανικής Ελπίδος. Καθ' όλη την εκδήλωση, που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, επικράτησε ενθουσιώδης παλμός.
Στο τέλος προβλήθηκαν βίντεο με στιγμιότυπα από την ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Σεβαστιανού. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.


apth-1 

apth-2 

apth-5 

apth-8 

apth-13 

apth-14 

apth-16 

apth-18 

apth-24 

apth-28 

apth-29 

apth-30 

apth-31 

apth-33 

apth-37 

apth-39 

apth-40 

apth-42 

apth-43 

apth-46 

apth-48 

apth-50 


Πηγή:   romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου