Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Μεγάλη Εβδομάδα στον Ιερό μας Ναό

Το αποκαρύφωμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής την πορεία δηλαδή προς το πάθος αλλά και την Ταφή και την Ανάσταση Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εόρτασε και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και η ενορία μας. Σε όλες τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου. Από πολύ νωρίς μικροί και μεγάλοι βρίσκονταν στον Ναό για να σιγοψάλλουν και εκείνοι το "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται" αλλά και προχωρώντας οι μέρες το "Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου". Όλοι οι ενορίτες μας και μη έκαναν φέτος πράξη την συμβουλή των ιερέων που τους προέτρεπαν να παρακολουθούν όλες τις Ακολουθίες αφού μόνο έτσι θα αισθανθούν και θα βιώσουν το βαθύτερο νόημα των ημερών.
Άξια αναφοράς ήταν και η συμμετοχή πλήθους παιδιών απο τα Κατηχητικά Σχολεία της ενορίας μας τα οποία απο την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος διακονούσαν όπου τους ζητηθεί, άλλα στο Ιερό Βήμα, άλλα στο Αναλόγιο, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία τους, ιδίως των μικρότερων παιδιών, στο πλάι του Εσταυρωμένου αλλά και του Επιταφίου την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή. Η βοήθειά τους όμως δεν σταμάτησε εκεί.. Για πρώτη χρονιά οι νέοι και οι νέες της ενορίας μας αποτέλεσαν τον πυρήνα στον στολισμό του επιταφίου και του Ιερού Ναού.
Επιπλέον τα παιδιά παρά την κούραση των ημερών το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να μεταβούν στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και να παραλάβουν το Άγιο Φως το οποίο μετέφεραν οι ίδιοι στον Ιερό Ναό.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο τον Εσπερινό της Αγάπης και το Πασχαλινό γλέντι..

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ..!!!



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου