Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο Άγιος Παΐσιος για το χρέος της Ελλάδας.



 «Επέβαλαν [οι Ευρωπαίοι] στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος. 
Τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε να πληρώσουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. 
Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε: Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ. Παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.
Αδελφοί, μάς εξαπατούν με τερατώδη ψέματα. Δεν πρόκειται με όσα αυστηρά οικονομικά μέτρα κι αν λάβουν να ξεχρεώσουμε το χρέος μας αυτό. Γιατί δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους η ύπαρξη μιας εύρωστης οικονομικά Ελλάδας».

[Από τό βιβλίο τού ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Σκεύος Εκλογής, Άγιον Όρος 1996, σελ. 421]

•   «H E.O.K. [= η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση] είναι τὸ κράτος του Σιωνισμού… Λίγα είναι τα ψωμιά της».

[Αθαν. Ρακοβαλή, “Ο Πατὴρ Παΐσιος μού είπε”, έκδοση 16η, Θεσσαλονίκη, σελ. 84]

•   «Η Ε.Ο.Κ. δεν είναι Ηνωμένη Αμερική. Η Ηνωμένη Αμερική ήταν καλό πράγμα. Αυτή τώρα η Ε.Ο.Κ. είναι... Πίσω από ’κει κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών».

[Από απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Γέροντα Παϊσίου, που έγινε το έτος 1992, στο κελί του "Παναγούδα" στο Άγιο Όρος. Υπεύθυνος για την απομαγνητοφώνηση: Ιερομ. Ισαάκ και συνοδεία, Καλύβη Αναστάσεως, Καψάλα, Καρυές Τ.Κ. 630 86 Άγιο Όρος.]

•   «Οικουμενισμός, και “κοινή αγορά” [έτσι ονομάζαμε πριν μερικές δεκαετίες την «Ε.Ο.Κ.»], ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων».

[Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τόμος Β'- “Πνευματική αφύπνιση”, Ι. Ησυχαστήριον “Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος”, Σουρωτή Θες/νίκης 1999, σελ.176]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου