Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μεσογαίας Νικόλαος:Ο γέροντας Παϊσιος που γνώρισα.

Μεσογαίας Νικόλαος:Ο γέροντας Παϊσιος που γνώρισα
Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν εχθές στην Κόνιτσα οι τριήμερες εκδηλώσεις(10-12 Ιουλίου) για τον Αγιο Παίσιο ,με την φροντίδα της Ι.Μ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης καθώς και του Δήμου Κόνιτσας.
Οι εκδηλώσεις ,που κορυφώθηκαν την Κυριακή ,ξεκίνησαν με τον Ορθρο και την Πανηγυρική Πολυαρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης καὶ Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου.
Ακολούθησε ομιλία απο τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο παράδειγμα του Αγίου ,κάλεσε τους πιστούς να το μιμηθούν και υπογράμμισε μεταξύ άλλων την μεγάλη αγάπη του Αγίου προς τον Θεό, αλλά και προς τον άνθρωπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ,της πρώτης μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου ,μοιράστηκαν αναμνηστικές εικόνες του Αγίου σε όλους τους πιστούς.
Ακολούθησε σύντομη δεξίωση στο Δημαρχείο Κονίτσης ,όπου καθήλωσε τους πάντες με την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος ,αναφορικά με τη μορφή του Αγίου.



Πηγή:  Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου