Δεν ξέρετε αν το προϊόν που έχετε αγοράσει από το σούπερ μάρκετ ή από την λαϊκή αγορά έχει λήξει;
Πάψτε να αναρωτιέστε.
Δεν ξέρετε πόση διάρκεια ζωής έχει ή πόσο μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση του ψυγείου σας ή στην κατάψυξη.
Δεν ξέρετε πόση διάρκεια ζωής έχει ή πόσο μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση του ψυγείου σας ή στην κατάψυξη.
Εκτός από την ημερομηνία
λήξης που αναγράφεται σε αρκετά προϊόντα μπορείτε, αν έχετε αμφιβολίες ή
αν δεν είστε σίγουροι, να διαβάστε την παρακάτω τη λίστα για να μάθετε
τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.
Ψωμί: 1,5 μήνα στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη
Βούτυρο: 2-3 μήνες στο ψυγείο
Τυρί: 15 μέρες στο ψυγείο
Αυγά: Περίπου 20 μέρες στο ψυγείο και 7 μέρες αν τα έχετε βράσει
Κοτόπουλο: 1-2 μέρες στο ψυγείο, 8-10 μήνες στην κατάψυξη
Κιμάς: 1 μέρα στο ψυγείο, 4 μήνες στην κατάψυξη
Μπέικον: 15 μέρες στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη,
Λουκάνικα: Ανοιγμένο βαζάκι(1 εβδομάδα στο ψυγείο), κλειστό βαζάκι(2 εβδομάδες στο ψυγείο), 1-1,5 μήνα στην κατάψυξη
Ζαμπόν: 7-8 μέρες στο ψυγείο
Μοσχάρι: 4 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
Ψάρι: Έως 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
Μουστάρδα: 5-7 μήνες στο ψυγείο
Κέτσαπ: Περίπου 2 μήνες αφού ανοιχτεί
Πίτσα: 3 μέρες στο ψυγείο, 1-2 μήνες στην κατάψυξη
Λαχανικά: 5 –7 μέρες στο ψυγείο
Φρούτα: Περίπου 5 μέρες
Μαρμελάδα: 5-8 μήνες στο ψυγείο
Γλυκά με κρέμα: Έως 7 μέρες στο ψυγείο
Να διαβάζετε την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης στα προϊόντα αλλά και την διάρκεια ζωής τους μετά από το άνοιγμα τους. Προϊόντα που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά ή έχουν λήξει δεν έχουν καμία θέση στο τραπέζι σας και για αυτό θα πρέπει να τα πετάξετε στα σκουπίδια.
Ψωμί: 1,5 μήνα στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη
Βούτυρο: 2-3 μήνες στο ψυγείο
Τυρί: 15 μέρες στο ψυγείο
Αυγά: Περίπου 20 μέρες στο ψυγείο και 7 μέρες αν τα έχετε βράσει
Κοτόπουλο: 1-2 μέρες στο ψυγείο, 8-10 μήνες στην κατάψυξη
Κιμάς: 1 μέρα στο ψυγείο, 4 μήνες στην κατάψυξη
Μπέικον: 15 μέρες στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη,
Λουκάνικα: Ανοιγμένο βαζάκι(1 εβδομάδα στο ψυγείο), κλειστό βαζάκι(2 εβδομάδες στο ψυγείο), 1-1,5 μήνα στην κατάψυξη
Ζαμπόν: 7-8 μέρες στο ψυγείο
Μοσχάρι: 4 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
Ψάρι: Έως 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
Μουστάρδα: 5-7 μήνες στο ψυγείο
Κέτσαπ: Περίπου 2 μήνες αφού ανοιχτεί
Πίτσα: 3 μέρες στο ψυγείο, 1-2 μήνες στην κατάψυξη
Λαχανικά: 5 –7 μέρες στο ψυγείο
Φρούτα: Περίπου 5 μέρες
Μαρμελάδα: 5-8 μήνες στο ψυγείο
Γλυκά με κρέμα: Έως 7 μέρες στο ψυγείο
Να διαβάζετε την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης στα προϊόντα αλλά και την διάρκεια ζωής τους μετά από το άνοιγμα τους. Προϊόντα που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά ή έχουν λήξει δεν έχουν καμία θέση στο τραπέζι σας και για αυτό θα πρέπει να τα πετάξετε στα σκουπίδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου