Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πειραιώς Σεραφείμ: «Χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα. Η Εκκλησία στηρίζει τους νέους ανθρώπους».

Πειραιώς Σεραφείμ: «Χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα. Η Εκκλησία στηρίζει τους νέους ανθρώπους»


Την προσεχή Κυριακή θα τελεστεί ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου κατηχητικού έτους στη Μητρόπολη Πειραιώς και με την ευκαιρία αυτή ο Μητροπολίτης Σεραφείμ με μήνυμά του καλεί τους νέους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα τους προσφέρουν εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής μας.
Αναλυτικά το μήνυμά του:
Αγαπητά μου παιδιά,
To καλοκαίρι πέρασε και μαζί μ' αυτό η ξεγνοιασιά των διακοπών. Η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη αρχίσει και σας καλεί να κοπιάσετε και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για το μεγάλο αγαθό της μόρφωσης, έτσι ώστε να καταστείτε χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.
Γνωρίζω ότι ο αγώνας σας είναι δύσκολος με πολλά εμπόδια και πολλές επίσης θυσίες. Κατανοώ από την άλλη, ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές για να προλάβετε το τρένο της εξέλιξης και να μπορέσετε να μπείτε δυναμικά στη ζωή είναι τεράστιες. Είναι γνωστό σε όλους πλέον, ότι εκ των πραγμάτων είστε αναγκασμένοι να κολυμπήστε σε βαθιά νερά, αφού οι δυσκολίες της εποχής και των ημερών έτσι το θέλουν.

Είναι αναγκαίο να γνωρίζετε, αγαπητοί μου φίλοι, ότι χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα. Εσείς οι νέοι που η ηλικία σας σημαίνει δυναμισμό, ορμή και πρόοδο, οφείλετε να μάθετε να αγωνίζεστε, να προσπαθείτε και να επιχειρείτε κάθε τι όμορφο, ωφέλιμο και υγιές. Ταυτόχρονα με όποια άλλη προσπάθειά σας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κι εκείνη που επιβάλλεται να κάνουμε όλοι μας για να οικοδομήσουμε τον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο.
Στο επίπονο αυτό έργο της προσωπικής μας συγκρότησης μας βοηθά η Αγία μας Εκκλησία, η Οποία με πολλή αγάπη απευθύνεται ιδιαίτερα σε σας τους νέους ανθρώπους μέσα και από τις νεανικές Της δραστηριότητες που για σας είναι πολύτιμες ευκαιρίες. Τα κατηχητικά σχολεία, οι νεανικές ενοριακές συντροφιές και οι άλλες δράσεις που αφορούν σε νέους ανθρώπους, ξεκινούν και πάλι στην Ενορία σας και για μία ακόμη φορά απευθύνουν πρόσκληση φιλίας και αγάπης σε όλους και στον καθένα προσωπικά.
Έχουμε το προνόμιο να είμαστε μέλη ενός ζωντανού οργανισμού, της Εκκλησίας, και παρουσιάζεται η χρυσή ευκαιρία να γνωριστείτε, να επικοινωνήσετε να ανταλλάξετε γόνιμους προβληματισμούς, να σηκώσετε μαζί το βάρος της σκληρής και ενίοτε τραγικής πραγματικότητας που ζούμε, να μοιραστείτε την αισιοδοξία, το θάρρος και την ελπίδα.
Η ενεργή συμμετοχή σας στο νεανικό έργο της Ενορίας σας θα γίνει ένα τρανό κήρυγμα προς όλους, ότι όποιος αγαπά τον Χριστό μας, κάθε Χριστιανός δηλαδή, δεν χρειάζεται να είναι ο «κακομοίρης», ο «κουμπωμένος», ο «καχεκτικός» αυτός δηλαδή που επιζητεί τον οίκτο των συνανθρώπων του, αλλά ο δυναμικός, εκείνος που κοιτά τη ζωή κατάματα, ο ατρόμητος, εκείνος που έχει τον τρόπο να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο, αυτός που τελικά μπορεί να διεκδικήσει ο,τι θα τον κάνει πρόσωπο χαρούμενο και φωτεινό γιατί θα φωτίζεται και θα ενισχύεται από την πηγή κάθε καλού, τον Κύριό μας.
Η Εκκλησία μας, αγαπητά μου παιδιά, θέλει τον άνθρωπο και δη το νέο με προσωπικότητα, με δυναμισμό, με φωνή, άνθρωπο που θα έχει ψηλά το κεφάλι. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, η μητέρα Εκκλησία μας κι εγώ ο ταπεινός επίσκοπός σας, παιδιά μου, σας αγκαλιάζουμε και σας καλωσορίζουμε στη νέα κατηχητική και ιεραποστολική χρονιά. Στηρίζουμε πάνω σας χρυσές ελπίδες και υποσχόμαστε πως όλοι μας, κληρικοί και λαικοί διάκονοι του νεανικού έργου θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να σας οπλίσουμε με εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να μην πελαγώσετε μέσα στους δαιδαλώδεις δρόμους της ζωής για να αναδειχθείτε άτρωτοι μπροστάρηδες του αύριο.
Καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!!!
Με όλη μου την πατρική αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου