Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο πολύκλαυστος σκύλος

Ο πολύκλαυστος σκύλος
Ανάμεσα στις άλλες ειδήσεις που αφορούν τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Γαλλία διαβάσαμε και την εξής συγκλονιστική:
«Με το hashtag #jesuisunchien δεκάδες χρήστες του διαδικτύου αποτίουν φόρο τιμής στην Diesel, το θηλυκό λυκόσκυλο της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας, το οποίο σκοτώθηκε κατά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο προάστιο Σεν Ντενί, στο Παρίσι.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο του λυκόσκυλου. Η είδηση αναμεταδόθηκε αστραπιαία από τους χρήστες του Ίντερνετ.»
«Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση», ανέφερε η αστυνομία στον λογαριασμό της. «Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID», σημείωσε με άλλο tweet της.

Η είδηση δεν έγραφε πόσα Δημαρχεία ή μνημεία ανά τον κόσμο φωτίστηκαν με τα χρώματα της λυκοσκυλίτσας για να αποτίσουν φόρο τιμής στην νεκρή αυτήν ήρωα της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Ταυτόχρονα η είδηση αυτή, όπως και όλος ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει για την τρομοκρατία με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι και των θάνατο 150 αθώων ανθρώπων, δεν μπορεί παρά να μας βάλει σε θλιβερές σκέψεις για την στάση και ευαισθησία της Ευρώπης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και στις πανανθρώπινες αξίες.
Επί πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο Συριακός εμφύλιος, έχουν σκοτωθεί εκεί πάνω από 300.000 άνθρωποι. Ανάμεσά τους βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα επίσης της ίδιας ισλαμικής τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους ή των παρακλαδιών της Αλ-Κάιντα, που δρουν εκεί. Ανάμεσά τους βρίσκονται και κάποιες χιλιάδες χριστιανών, καθώς και πλήθος αθώων κληρικών, όλων των ομολογιών, ορθοδόξων, καθολικών, συροϊακωβιτών, μαρωνιτών, αρμενίων κ.λπ., ανθρώπων που όχι μόνο δεν πείραξαν ποτέ τους κανέναν, αλλά και είχαν προσφέρει πάρα πολλά στην συριακή κοινωνία.
Υπάρχουν ακόμη χιλιάδες αγνοούμενων και αιχμαλώτων, και μάλιστα χριστιανών, με πρώτους τον ορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο Yaziji, έναν Σύριο κληρικό με ανεκτίμητη κοινωνική και πνευματική προσφορά στον συριακό λαό, ανξεξαρτήτως θρησκεύματος, και τον συριάνο Μητροπολίτη Χαλεπίου Ιωάννη.

Μέχρι τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι, οι ειδήσεις για τους θανάτους αυτούς περνούσαν σχεδόν απαρατήρητες. Είχαν γίνει κι αυτές μία καθημερινή ρουτίνα.

Μάταια η καθολική εκκλησία αγωνίστηκε για να ευαισθητοποιήσει την Γαλλική Ηγεσία για τους διωγμούς εναντίον των χριστιανών, ζητώντας την προστασία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν ανώτατος κληρικός της από την Μέση Ανατολή, επισκέφθηκε στην αρχή του εμφυλίου τον Σαρκοζί για να του ζητήσει να προστατεύσει τους χριστιανούς της Συρίας και του Λιβάνου, αυτός τους ρώτησε «πόσοι είστε». Και όταν πήρε την απάντηση, τού είπε: «ελάτε εδώ, θα σας δώσουμε εμείς μία επαρχία της Γαλλίας να μείνετε εδώ».

Είναι γνωστό ότι η Γαλλία όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να προστατεύσει τους αθώους χριστιανούς της Συρίας, αλλά, στην προσπάθειά της να διώξει από την εξουσία τον Άσσαντ για να μπουν στη θέση του άνθρωποι που θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά της, υποστήριξε εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες. Ποτέ δεν αναρωτήθηκε, μετά τον Άσσαντ ποιός;

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το καθεστώς Άσσαντ ήταν ένα δικτατορικό καθεστώς. Κανείς όμως δεν αμφιβάλλει, μετά τα τελευταία γεγονότα, ότι αυτοί που θα έρχονταν μετά τον Άσσαντ θα ήταν πολύ χειρότεροι.

Τώρα που η τρομοκρατία κτύπησε την πόρτα της και υπάρχουν θύματα ανάμεσα στους Γάλλους πολίτες, η στάση της Γαλλίας αρχίζει να αλλάζει ριζηδόν. Άμεση ένοπλη δράση στην Συρία, συνεργασία με την Ρωσσία, αλλαγή στάσης απέναντι στο καθεστώς Άσσαντ.
Ὀμως οι χιλιάδες των αθώων θυμάτων της τρομοκρατίας μέσα στην ίδια την Συρία δεν είναι λιγότερο πολύτιμες από τα 150 θύματα του Παρισιού.
Πολύ περισσότερο δεν είναι λιγότερο πολύτιμες από το θηλυκό λυκόσκυλο Diesel, που θυσιάστηκε και αυτό για την πάταξη της τρομοκρατίας. 

Πηγή:  Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου