Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η Ομάδα Συμπαράστασης Κρατουμένων της Ενορίας μας στην Φυλακή του Ελαιώνα Θηβών. Πρώτη αποφυλάκιση από το Ε.Φ.Τ.

Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν μέλη της ομάδας συμπαράστασης κρατουμένων της Ενορίας μας, την Τετέρτη 16 Δεκεμβρίου καθώς επισκέφθηκαν τις Φυλακές Ελαιώνα Θηβών. 
Στις Φυλακές του Ελαιώνα επισκέφθηκαν το τμήμα απεξάρτησης νέων, όπου 80 νέα παιδιά βρίσκονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. 
Στον Ναό του Αγίου Μωυσή, ο οποίος λειτουργεί χάρι στην άοκνη προσπάθεια του άμισθου ιερέως π. Γεωργίου Μπάμπου, παιδιά είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν μαζί μας και να τους προσφέρουμε δώρα και διάφορα είδη για τις προσωπικές τους ανάγκες.
 

Ο ιερέας των Φυλακών π. Γεώργιος Μπάμπος, είχε προετοιμάσει την επίσκεψή μας και μας δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Διευθυντή της Πτέρυγος της απεξάρτησης, και να μάθουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του χώρου.
Στην συνέχεια η μικρή ομάδα επισκέφθηκε την πτέρυγα της φυλακής όπου διαμένουν περίπου 350 γυναίκες, εκ των οποίων περίπου 20 γυναίκες-μητέρες μαζί με τα παιδιά τους.

Και εδώ είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Διευθυντή της Φυλακής και να του εκφράσουμε την επιθυμία μας ότι θέλουμε να σταθούμε συνεργοί στην προσπάθειά τους. Προσφέραμε δέματα αγάπης με είδη ατομικής καθαριότητος, γλυκίσματα και είδη καθημερινής χρήσης.

Τέλος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου προχωρήσαμε και στην πρώτη αποφυλάκιση κρατουμένης γυναικός, καταβάλλοντας την χρηματική αποζημίωση, για την έξοδό της από την Φυλακή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου