Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

«Ευχολόγια» από Κοτζιά για την απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών μνημείων από τους Τούρκους.

«Ευχολόγια» από Κοτζιά για την απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών μνημείων από τους Τούρκους


Η ενδοτική πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών έναντι των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων αποτυπώνεται πλήρως σε έγγραφο που διαβίβασε στην βουλή ο κ. Νίκος Κοτζιάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτημα του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου για την αυθαίρετη απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών εκκλησιών στο Ντιγιαρμπακίρ από το Τουρκικό κράτος επιδίδεται για μια ακόμα φορά σε λεκτικές αναδιπλώσεις και ευχολόγια.
«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η Τουρκία, όπως και κάθε χώρα, οφείλει να σέβεται την ιστορική και θρησκευτική αξία των πολιτιστικών μνημείων, που βρίσκονται στην επικράτειά της, και έχει την υποχρέωση να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την συντήρηση και ανάδειξή της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός την στιγμή που η γείτονα χώρα προχωρά σε απαλλοτριώσεις των ελληνορθόδοξων μνημείων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρακόπουλος εξηγούσε στην ερώτησή του ότι πρόσφατη έκθεση (06.04.2016) που δημοσίευσε η ΜΚΟ WorldWatch Monitor αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση με το πρόσχημα της ανοικοδόμησης και αποκατάστασης του ιστορικού κέντρου της πόλης προχώρησε στις αυθαίρετες απαλλοτριώσεις έξι χριστιανικών εκκλησιών με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες Χριστιανοί της περιοχής να μην έχουν πρόσβαση στους λατρευτικούς τους χώρους
Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ σας παρουσιάζει αυτούσια την απάντηση:

2605kotz.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου