Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο Σουλτάνος και οι Ευνούχοι.

a2
Κωνσταντίνου Ερρίπη

Ο   Σ ο υ λ τ ά ν ο ς
Νέος Σουλτάνος στη χώρα, μικρός, άπειρος αλλά και θρασύς, αδίστακτος. Κατέλαβε την αρχή, όπως και τόσοι άλλοι, μόνο με τα ψέματα. Χωρίς κόπους, χωρίς θυσίες, χωρίς κανένα προτέρημα. Ούτε που το πίστευε!
Και τώρα θέλει να μείνει για πάντα στην εξουσία. Γιατί όχι; Ο μόνος τρόπος είναι να υποτιμήσει το λαό, να τον εξουθενώσει, να τον λιώσει κάτω από το πέλμα του. Όχι βέβαια βιολογικά, γιατί δεν θα έχει λαό!
Αρχή γίνεται με την κατάλυση της αξιοπρέπειας των πολιτών, με την εξαφάνιση του  αισθήματος ασφάλειάς τους, με την έλλειψη του αυτοσεβασμού τους, με την μη  κατοχύρωση της ιδιοκτησίας τους. Εντολή: Να καταργηθεί το απαραβίαστο των ιερών τους χώρων και να βεβηλωθούν, να πέσουν τα τείχη τους ὠστε να γίνουν ευάλωτοι στον οιονδήποτε ιερόσυλο. Να μιανθούν και να συληθούν.

Η εντολή εξετελέσθη. Στη Θεσσαλονίκη ο ναός των Μουσών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιό της, κηρύχθηκε ανοχύρωτη χώρα, τόπος ελεύθερης πρόσβασης σε κάθε αλλότριο, αναρχικό, αντιεξουσιαστή, ψυχοπαθή, προβοκάτορα, εγκληματία. Ο ιερός του χώρος έγινε πεδίο εμποροπανήγυρης ζώων. Κατασκήνωσαν εντός αυτού, όπου βρήκαν, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον πού θα μαγειρεύουν ... αλλά και πού θα αφοδεύουν! Κοιμούνται ο ένας επάνω στον άλλο σε ζωώδη κατάσταση, άλλος τελείως γυμνός και ξεσκέπαστος, άλλος φαιδρά συμπεριφερόμενος, οι περισσότεροι αταξινόμητοι ως προς το κοινωνικώς φέρεσθαι.
Παρἀ ταύτα  ο Σουλτάνος δεν φαίνεται να ανησυχεί. Στις διαμαρτυρίες του λαού απαντά μέσω των αντιπροσώπων του: Εάν διαπιστωθεί κάτι παράνομο, τότε θα επέμβουμε. Δεν θεωρεί παράνομη την εγκατάσταση αλλοτρίων σε ένα ιδιωτικό χώρο ούτε τη διακοπή λειτουργίας του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος! Και συνέβη το χειρότερο.
Παραβίασαν την κεντρική είσοδο και κατάστρεψαν κάθε εμπόδιο που οδηγεί στην ταράτσα του κτιρίου. Οι φύλακες κατατρομοκρατημένοι κλείδωσαν τις θύρες των εργαστηρίων και της βιβλιοθήκης χωρίς με αυτό να είναι κανένας σίγουρος, ότι δεν θα παραβιασθούν και αυτές. Όταν θα έχουν καεί τα αναντικατάστατα βιβλία και θα καταγγελθεί το γεγονός στον πρωθυπουργό ... τότε θα λάβει τα μέτρα του. Τώρα δεν έχει δικαίωμα ούτε η αστυνομία να επέμβει.
Ο ι   Ε υ ν ο ύ χ ο ι
Ποιος θα αντιμετωπίσει το κακό;
Ποιος θα διώξει τον εισβολέα;
Ποιος θα υπεραμυνθεί των ιερών και οσίων της παιδείας, της κρατικής περιουσίας, του πνευματικού πλούτου της χώρας;
Δύο φοβισμένοι άνθρωποι παρουσιάσθηκαν στην τηλεόραση, κάτι είπαν μέσα από τα δόντια τους και μετά κρύφτηκαν. Θα ήταν φαίνεται ο απέναντι περιπτεράς ή κάποιος φοβισμένος περαστικός, που τον είχαν απειλήσει. Όχι! Ήταν ο Πρύτανης και ένας εκ των Κοσμητόρων.
Πού είναι τουλάχιστον οι φοιτητές που βάζουν πάντοτε τα στήθη τους μπροστά στον κίνδυνο; Πού είναι οι φοιτητές που διακηρύσσουν τα δικαιώματα των λαών, έστω και αν βρίσκονται στο άλλο ημισφαίριο, αλλά δεν βλέπουν τα στοιχειώδη τα δικά τους;
Κάθονται στο σπίτι τους, στις καφετέριες ή στο απέναντι πεζοδρόνιο και παρατηρούν ψυχροί και άβουλοι το πνευματικό τους σπίτι να καταστρέφεται. Όχι από οπλισμένο στρατό, όχι από τανκς και ελικόπτερα, αλλα από ένα άθλιο συρφετό πλανόδιων αλητών και όχι μόνο.
Αιδώς Αργείοι!
Αιδώς Ευνούχοι!


Πηγή:  Συνοδοιπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου