Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο Αθέατος.

α4
Κωνσταντίνος Ερρίπης

Κάποιος γεροντάκος με δυναμισμό και νεανικές ιδέες, έξυπνος αλλά και εξυπνάκιας, εκλέχθηκε δήμαρχος μιας μεγάλης πόλης.
Οι ιδέες του δεν ήταν μόνο νεανικές αλλά και πρωτότυπες, απίθανες, ενίοτε ακατανόητες και απρόβλεπτες.
Παρά ταύτα ο λαός τις δεχόταν χωρίς αντίδραση. Αρκετοί μάλιστα θαύμαζαν και τον περί ού ο λόγος. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της συμπρωτεύουσας. Ίσως όμως να ήταν και λιγότεροι, διότι οι εκάστοτε συντηρητικοί συνήθως δεν μιλούν, ας μου επιτραπεί η φράση «το βουλώνουν», και αφήνουν άλλους να φανούν σκληροί, ακραίοι, αναχρονιστικοί.
Ήταν και συναισθηματικός ο υπερήλικας. Όποιοι και αν έρχονταν στην πόλη, τούς συμπαρίστατο και τους περιέθαλπε. Αυτό συνέβη και με τους ομοφυλόφιλους.
Καλά, αυτοί δεν είναι παιδιά του ίδιου Θεού; Βεβαίως, και είναι καθόλα σεβαστή η ιδιαιτερότητά τους. Άλλο όμως αυτό, άλλο το να κάνουν ένα συνέδριο στην πόλη, μία γιορτή, μία εκδήλωση σε περιορισμένο χώρο και άλλο το να γυρίζουν μέρα μεσημέρι στην σφύζουσα από ζωή μεγαλούπολη εκτραχηλισμένοι επάνω σε άμαξες με προκλητική ενδυμασία και ανάλογα φερσίματα.

Ήταν επί πλέον και άκακος, χωρίς εμπάθειες και πνεύμα εκδίκησης. Και βέβαια κάθε άλλο παρά Ελληναράς. Αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και τι με αυτό; Σε μεγάλη λεωφόρο της πόλης έδωσε το όνομα εκείνου, που θεωρείται υπεύθυνος για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πως να την ονομάζαμε την οδό, Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πολύ φοριέται αυτό εδώ και χρόνια!
Εκπροσωπούσε ο νεανίζων γέροντας τη δημοκρατία, την οικουμενικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, τον διεθνισμό. Ο άλλος ο γέροντας αντιδρούσε από τον άμβωνα εκπροσωπώντας την καθυστέρηση, την αρτηριοσκλήρυνση, τον εθνικισμό!
Η ζωή όμως έχει συνέχεια, έχει καμπές, επακόλουθα, έχει κόστος. Τα ζωάκια που εκτρέφεις πρέπει να ξέρεις πρώτα σε ποια ράτσα ανήκουν.
Τώρα οι λύκοι εισβάλλουν στην πόλη, μία αγέλη από αυτούς μπήκε στο Πανεπιστήμιο, κάνει εξόδους στο κέντρο και δημιουργεί προβλήματα. Τα χίλια θηρία εμπνέουν τον τρόμο σε 1 000 000 κατοίκους!
Και ο γέροντας; Α θ έ α τ ο  ς !!
Ντύθηκε κοκκινοσκουφίτσα και μιλιά λαλιά!
Μόνο προχθές ακούστηκε στην τηλεόραση να λέει: «Ας ελπίσουμε πως αυτοί δεν θα κάνουν κανένα κακό στην πόλη». Μα!, σαν τι τους πέρασε, σαν θεομηνία;
Δεν φταίει αυτός, η Πόλη τον ψήψισε.

Πηγή: synodoiporia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου