Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Ευρωκοινοβούλιο Γενοκτονία των Ποντίων και Αγία Σοφία Τραπεζούντας.

Στο Ευρωκοινοβούλιο Γενοκτονία των Ποντίων και Αγία Σοφία Τραπεζούντας
Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

H εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε , η αναγνώριση από την πλευρά της Τουρκίας της Γενοκτονίας που διέπραξαν οι Νεότουρκοι και οι κεμαλιστές σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, καθώς και η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του κεμαλισμού απασχολούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από ενέργειες της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών (ΕΛΕΠ) και τη συνδρομή Ελλήνων .

Ο δρόμος άνοιξε για να φτάσουν τα συγκεκριμένα θέματα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μετά την έγκριση σχετικής δήλωσης από τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΕΛΕΠ Στέφανο Τανιμανίδη, οι επιτροπές (νομικές, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων) ενέκριναν γραπτή δήλωση –αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών–, σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων και των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Την ΕΛΕΠ ενημέρωσε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Με πρωτοβουλία της, αλλά και των συναδέλφων της Μαρίας Σπυράκη, Σοφίας Σακοράφα, Κώστα Χρυσόγονου και Μανόλη Κεφαλογιάννη, και με την υποστήριξη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, η γραπτή δήλωση θα πάρει το δρόμο τώρα για τη συλλογή υπογραφών.
 
Θα καταβληθεί προσπάθεια να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές ευρωβουλευτών, ώστε η γραπτή δήλωση να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το διάστημα για τη συλλογή των υπογραφών έχει οριστεί από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.
«Η ΠΟΠΣ, το ΠΑΣΠΕ και από το 1992 και η Εύξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών, κάνουν ένα αγώνα για να προστατευθούν τα ανθρώπινα και τα θρησκευτικά δικαιώματα στην Τουρκία. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι περίπου εκατό φορέων από ολόκληρο τον κόσμο, οι Έλληνες ευρωβουλευτές υιοθέτησαν τις προτάσεις μας και ανέλαβαν πρωτοβουλία για να εγκριθούν και από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου», μας λέει ο Στέφανος Τανιμανίδης.
«Είμαι αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη ήττα για την Τουρκία, αφού η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου θα φτάσει σε όλα τα κράτη του κόσμου. Η Εύξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών καλεί όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές να στηρίξουν την προσπάθεια και να την προσυπογράψουν. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί κάποιος που δεν θα θελήσει να τη στηρίξει».

Πηγή:   pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου