Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ο αριθμός των Χριστιανών στη Συρία μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο!


HristSirya

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Κατά 1,2 εκατ. μειώθηκε ο αριθμός των Χριστιανών στη Συρία κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στη χώρα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στις 6 Οκτωβρίου στη Μόσχα.
Ο Επίτροπος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε ότι ο αριθμός από το 2003 μειώθηκε κατά 10 φορές – από 1,5 εκατ. σε 150.000.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίν Ντολγκόφ τα εδάφη που ελέγχονται πλέον από εξτρεμιστές θεσπίστηκε ειδικό ετήσιος φόρος (500$ ανά άτομο) ενώ απαγορεύεται η ανοικοδόμηση Εκκλησιών και η αποκατάσταση θρησκευτικών συμβόλων και εικόνων.
Παρακάτω ακολουθεί και το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στο συνέδριο «Θρησκείες κατά της τρομοκρατίας», το οποίο ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Αγαπητοί αδελφοί,
Απευθύνω χαιρετισμό προς όλους σας, οι οποίοι συνήλθατε στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Φιλίας Λαών προκειμένου να συμμετάσχετε στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο έχει ως θέμα το πρόβλημα της αυξήσεως της τρομοκρατικής απειλής, το οποίο απασχολεί σήμερα ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Τα τελευταία χρόνια σε στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκαν και θύματά τους έπεσαν δεκάδες χώρες και χιλιάδες άνθρωποι.
Ιδιαίτερη απειλή παρουσιάζουν οι τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίοι για την εγκληματική δράση τους επικαλούνται τη θρησκευτική ρητορική και με την πίστη προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη βία.
Και όμως όποια επιχειρήματα και να παραθέτουν οι δολοφόνοι τα κακουργήματα αυτών αποτελούν εκδήλωση της μισάνθρωπης ουσίας και καταστροφικής ενέργειας αυτών, η οποία στρέφεται κατά ολοκλήρου του δημιουργήματος.
Είμαι βέβαιος ότι καλούντες σε ηθική τελειοποίηση και με το κήρυγμα της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονιάς μεταξύ των λαών, οι θρησκευτικοί παράγοντες είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η σπουδαία υπόθεση θέλει συντονισμένες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων.
Επικαλούμαι ευλογία του Θεού στο έργο των συνέδρων και τους εύχομαι καρποφόρα εργασία.
+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών
Κύριλλος

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου