Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της ενοριακής μας αγιοβασιλόπιτας.

Μέσα σε κλίμα χαράς, ενότητας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της ενοριακής μας αγιοβασιλόπιτας. Εκατοντάδες ενορίτες μας από νωρίς κατέκλυσαν τον ενοριακό μας Ναό και συμμετείχαν στο πρόγραμμα της εορταστικής μας εκδήλωσης.
Μετά την προσευχή το βυζαντινό χορωδιακό σύνολο ΑΝΤΙΦΩΝΙΚΟ έψαλλε επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους για να πραγματοποιηθεί στην συνέχεια η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας. 
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Αιδεσιμολ. ΠρωτοπρεσβύτεροςΔημήτριος Αρώνης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, του 2016, σε όλους τους τομείς ποιμαντικής και δραστηριοτήτων της ενορίας μας.
Τόνισε ιδιαιτέρως την συνέχιση της προσπάθειας όλων μας για την σύσφιξη των πνευματικών μας σχέσεων και την οικοδόμηση της ενότητας των μελών του  εκκλησιαστικού σώματος. Επίσης την εντατικοποίηση της πνευματικής μας ζωής και της συμμετοχής μας στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.






Αναφέρθηκε ακόμη στο κεντρικό γεγονός της χρονιάς που πέρασε και που δεν ήταν άλλο από την έλευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Ενορία μας από 16-30 Οκτωβρίου. Επεσημάνθηκαν όλες οι ενέργειες που έγιναν για την ανακαίνιση και συντήρηση τόσο του Ιερού Ναού όσο και του Πνευματικού μας Κέντρου.
Ακόμη για άλλη μία χρονιά ήταν σημαντική η προσφορά στον τομέα της φιλανθρωπίας τόσο με την προσφορά μηνιαίων επιδομάτων όσο και με την λειτουργία του ενοριακού μας συσσιτίου που την περασμένη χρονιά ετοίμασε 26.000 μερίδες φαγητού με την εθελοντική προσφορά 80 γυναικών-συνεργατών του φιλανθρωπικού μας έργου.



Τέλος η αναφορά στο νεανικό μας έργο που και την περασμένη χρονιά ήταν σημαντικό με 13 κατηχητικά τμήματα, 5 χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών, νεανική χορωδία, με τμήματα ζωγραφκής, ψηφιδωτού, με την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, με εορταστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός ενορίας και άλλες ακόμη δραστηριότητες.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε επιμεληθεί ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ κ. Κωνσταντίνος Δαντήλης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθημε με την κλήσρωση δώρων στους παρευρισκομένους ενορίτες μας. Ο Θεός να ευλογήσει και την φετινή μας χρονιά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου