Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

¨Καρδίας ευφραινομένης, πρόσωπον θάλλει…¨

¨Καρδίας ευφραινομένης, πρόσωπον θάλλει…¨
(Παροιμίες Σολομώντος ιε’, 13).

Όταν η καρδιά είναι γεμάτη χαρά.. όλο το σώμα έχει ευεξία,
έστω κι αν ο άνθρωπος βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες…ας πούμε όπως αυτές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια..
Στην εποχή αυτή της οικονομικής κρίσεως, οι άνθρωποι κάνουν περικοπές, παραδόξως όμως όχι.. σε έξοδα πού συνδέονται με την περιποίηση τού σώματος, με την υποτιθέμενη ομορφιά.. όπως δηλώνεται από πολλές γυναίκες..
Όμως η ομορφιά του ανθρώπου δεν περιορίζεται σε μια εξωτερική περιποίηση, αλλά έχει ένα εσωτερικό βάθος. 
Υπάρχει στενή σύνδεση μεταξύ ψυχής και σώματος, όλοι το ξέρουμε, γι αυτό και μιλάμε για ψυχοσωματικές ασθένειες, και η υγεία ή η ασθένεια τής ψυχής αντανακλάται και στο σώμα.
Ο Απόστολος Πέτρος μας λέει: ¨Έστω Ουχ Ο Έξωθεν Εμπλοκής Τριχών Καί Περιθέσεως Χρυσίων Ή Ενδύσεως Ιματίων Κόσμος, Αλλ’ Ο Κρυπτός Τής Καρδίας Άνθρωπος Εν Τώ Αφθάρτω Τού Πραέος Καί Ησυχίου Πνεύματος, Ό Εστιν Ενώπιον Τού Θεού Πολυτελές..¨ (Α’ Πέτρ. Γ’, 3-4).

Το σώμα φθείρεται με την πάροδο τού χρόνου, λόγω τής φθαρτότητας και της θνητότητας πού υπάρχει μέσα σε αυτό. Ό,τι και να κάνη κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την φθορά, που εκφράζεται με το άσπρισμα των τριχών, τις ρυτίδες, τις αρρώστιες, κι όλες τις ενδείξεις τής περασμένης ηλικίας.
Τα χρόνια ούτως ή άλλως φαίνονται. Ας φροντίζουμε την εσωτερική ομορφιά, η οποία όχι μόνον αντέχει στον χρόνο, αλλά και ομορφαίνει περισσότερο με το πέρασμα τού χρόνου.
Το πνεύμα του κρυπτού της καρδίας ανθρώπου είναι ¨ενώπιον τού Θεού πολυτελές¨ και αιώνιο.
Χριστός Ανέστη!
Χαίρετε και υγιαίνετε φιλαράκια μου!!!


 
Άσωτος Υιός.
από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου