Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.




Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν στον Ιερό μας ναό οι εορταστικές εκδηλώσεις ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017. 
Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Άγιο Δημήτριο έναν ξεχωριστό και μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας. Έναν ξεχωριστό διδάσκαλο που ενέπνεε τους πιστούς και τους έκανε ατρόμητους μπροστά στους διώκτες και στις προσκλήσεις όπως τον μαθητή του Νέστορα ο οποίος κατετρόπωσε τον Λυαίο με την επίκληση "Θεέ του Δημητρίου βοήθει μοι".
Και σήμερα το ακόντιο του Αγίου Δημητρίου είναι ικανό ναλύσειτα προβλήματά μας. Σήμερα που όπως υποστήριξε ο Σεβασμιώτατος, γίνεται προσπάθεια να καταπατηθεί το ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και να οδηγηθεί σε δρόμους που βιάζουν την προσωπικότητά του.
Η Θεία Λειτουργία έκλεισε με την λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου η οποία τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο και θα παραμείνει μέχρι το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων.














Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 30 Οκτωβρίου και καθημεριν΄λα στον Ιερό μας Ναό θα τελούνται οι εξήε Ιερές Ακολουθίες:
7.00-9.00π.μ. Η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λετουργία,
12.30 μ.μ. Η Ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο,
6.00 μ.μ. Η Ακολουθία του Εσπερινού και η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
7.00 μ.μ. Επίκαιρη πνευματική ομιλία από προσκεκλημένους ομιλητές,
8.15 μ.μ. Η Ακολουθία του Αποδείπνου και της Θείας Μεταλήψεως,
9.30-12.30 π.μ. Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου