Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Με εντατικό ρυθμό οι εργασίες προετοιμασίας των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017, στην Ενορία μας.

Ο μήνας Οκτώβριος είναι ο μήνας του Αγίου Δημητρίου, ο μήνας του πανηγυριού του προστάτου Αγίου μας, ο μήνας που μας ξεδιπλώνει τις μνήμες της Ελλάδας, ο μήνας της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας.
Ήδη βρισκόμαστε στις τελευταίες εργασίες για την προετοιμασία και την έναρξη των φετινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017,  που για μία άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθούν στην Ενορία μας, προσφέροντας σε όλους μας την ευκαιρία να ζήσουμε ξεχωριστά και ιδιαίτερα την παρουσία του Αγίου Δημητρίου αλλά θα έχουμε και την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε ένα ιερό σέβασμα το οποίο θα ενισχύσει τον αγώνα μας τον πνευματικό αλλά και θα προσδώσει ιδιαίτερη λαμπρότητα στον εορτασμό.
Και φέτος για 24η χρονιά συνεχίζοντας αυτήν την ευλογημένη παράδοση, θα ξεκινήσουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και θα ολοκληρώσουμε την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ τις φετινές εορταστικές, λατρευτικές και πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.
Φέτοε τόσο για την Ενορία μας όσο και για την πόλη του Πειραιά, είναι ιδιαίτερη ευλογία η παρουσία της ιστορικής και θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΜΑΧΩΝ, της Παναγίας της Φανερωμένης, την οποία θα υποδεχθούμε από την ηρωοτόκο Ύδρα. Την Παναγία των αγωνιστών του 1821 αλλά και των αγωνιστών των νεώτερων χρόνων της Ελλάδας που εμπνέυσθηκαν από την παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου και προσέφεραν την μαρτυρία της πίστεως και την αγάπη τους για την Πατρίδα και το Γένος.

Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών, ομάδα από την Ενορία μας, αποτελούμενη από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημήτριο Αρώνη, τον Ιερολογ. Διάκονο Αντώνιο Σταματόπουλο, τον εκκλησιαστικό σύμβουλο κ. Πέτρο Δημακογιάννη και τον συνεργάτη του νεανικού μας έργου κ. Θεόδωρο Βρεττό, επισκέφθηκαν την νήσο Ύδρα και είχαν συνεργασία σε θέματα που αφορούσαν την μεταφορά της Ιεράς Εικόνας, με τον Γενικό Αρχιερατικό Έπίτροπο της Ι. Μ. Ϋδρας, Σπετσών και Αιγίνηςπ. Ακίνδυνο Δαρδανό.
Η συνεργασία ήταν πολύ αποδοτική επιλύοντας τις τελευταίες δυσκολίες και είχαν την χαρά να γνωρίσουν από κοντά τα σπουδαία εκθέματα που φυλάσσονται στους χώρους του Μουσείου, του Μητροπολιτικού Ιερού ναού της Ύδρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου