Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Επέστρεψε στην Ύδρα η Ι. Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» - Με Θρησκευτική λαμπρότητα, κατάνυξη αλλά και συγκίνηση έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας.

Επέστρεψε στην Ύδρα η Ιερή, Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης». 
Η συγκινητική αλλά και θερμή υποδοχή της Ιερής Εφέστιας Εικόνας του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, έγινε έμπροσθεν του Ι. Καθεδρικού κάτω από αψίδα που είχε διαμορφωθεί για την άφιξη Της, παρουσία των ιερέων του νησιού και πλήθους κόσμου.
Πραγματοποιήθηκε τιμητικός κανονιοβολισμός από το κάστρο του Κάβου με την άφιξη της Εικόνας της Παναγίας στην είσοδο του λιμανιού.

Με την δέουσα Θρησκευτική λαμπρότητα, κατάνυξη αλλά και συγκίνηση έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης», το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017 στην Ύδρα.
Ως γνωστόν η Εικόνα είχε μεταφερθεί στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά από την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση των πιστών Ορθοδόξων όχι μόνο του Πειραιά αλλά ολοκλήρου του Λεκανοπεδίου.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» μεταφέρθηκε από την απέναντι πελοποννησιακή ακτή με ταχύπλοο στην Ύδρα  και την συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός και ιερείς της Ι. Μητρόπολης Πειραιά μαζί τους ήταν ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, με άνδρες του Λιμεναρχείου Ύδρας που υποβάσταζαν τιμητικά την Ι. Εικόνα. 
Από τον προλιμένα της Ύδρας, με την άφιξη του ταχύπλοου που μετέφερε την Εικόνα της Παναγίας, την υποδέχθηκαν τιμητικά το πλωτό μέσο του Λιμεναρχείου Ύδρας και θαλάσσια ταξί με καπνογόνα και με τιμητικούς συριγμούς των πλοίων  αλλά με την είσοδό Της, στο λιμάνι του νησιού ρίχθηκε τιμητικός κανονιοβολισμός από το κάστρο του Κάβου ως είθισται σε υποδοχή Αρχηγού Κράτους!
Η Ιερή, Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» μεταφέρθηκε κάτω από την αψίδα υποδοχής επάνω σε κόκκινο χαλί, από άντρες του Λιμεναρχείου Ύδρας έως την είσοδο του Καθεδρικού Ναού, αλλά κατά την διαδρομή έως εκεί, έψαλαν οι ιερείς και πλήθος κόσμου προσκύνησε και πήρε την ευλογία της Παναγίας κάτω από τους ήχους των κώδωνων του Ναού.

Στην κεντρική είσοδο του Καθεδρικού Ναού και κάτω από το κωδωνοστάσιο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος & προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός ανέμενε και παρέλαβε την Εικόνα όπου μαζί με τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου Αρχιερατικό Επίτροπο την μετέφεραν εντός του Καθεδρικού Ναού.
Μέσα στο Καθολικό του Ναού εψάλλει ευχαριστήριος δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και σε λόγο του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος & Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός αναφέρθηκε στο ιστορικό της μεταφοράς της Ιερής Εικόνας αλλά και την χαρά του που επέστρεψε στο νησί μας, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για τη μεταφορά και την επιστροφή Της και ευχήθηκε η Χάρη και Ευλογία της Παναγίας να μας σκεπάζει. 
Με τη σειρά του ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κκ Εφραίμ όπως και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο & προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, αναφέρθηκε λέγοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Κειμήλιο και άνθρωποι που δεν μπορούν να έρθουν στο νησί και κλείνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε η Παναγία να μας προστατεύει όλους. 
Μετά την ολοκλήρωση των λόγων η Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένη» τοποθετήθηκε στο μαρμάρινο προσκυνητάρι και πλήθος κόσμου την προσκύνησε.
Στην άφιξη και υποδοχή παραβρέθηκαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, Ιερείς της Ι. Μητρόπολης Πατρών, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας Υποπλοίαρχος ΛΣ Β. Βαζαίος, τιμητικό Άγημα Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, φορείς του νησιού, επισκέπτες και πλήθος κόσμου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου