Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η απάτη...


27503

Γράφει ο Ιάσων Ιερομ.

Δε γίνεται να λες "είμαι Χριστιανός" και να μην έχεις διάκριση.
Βέβαια, το "Χριστιανός" δεν είναι ταμπέλα, ούτε κατάκτηση.
Το να 'μαστε Χριστιανοί δηλαδή μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, δε μας το χάρισε κανένας άλλος παρά ο Κύριός μας με Σταυρό κι Ανάσταση. Κι η πίστη είναι δώρο του Θεού.
Σήμερα ξυπνάς και πιστεύεις, αύριο όχι...!
Εμείς θ' αγωνιζόμαστε όσο μπορούμε να διατηρήσουμε την Πίστη που χαρίστηκε και την εμπειρία αυτή να μεταφέρουμε στα παιδιά μας και στους άλλους.
Μες την Εκκλησία είμαστε μαθητές και δάσκαλοι συνάμα: ό, τι μαθαίνουμε, τρέχουμε με τη ζωή μας να το διδάξουμε στους άλλους.
Όταν βαφτιστήκαμε ο παπάς μας έδωσε αναμμένη λαμπάδα και μας είπε: "έτσι να λάμψουν τα έργα σου στων ανθρώπων τα μάτια, για να δουν τα καλά σου έργα και να δοξάσουν τον εν τοις ουρανίοις Πατέρα".
Απ' τη στιγμή που αναγεννιόμαστε μες την Εκκλησία, αναλαμβάνουμε αποστολή ιερή έχοντας κι ένα Διάβολο αντίκρυ! Πάλη: πάνω από αίμα και σάρκα. Δεν είν' εύκολο να μένεις Χριστιανός!
Πώς θα μάθουμε λοιπόν κι έπειτα πώς θα διδάξουμε αν δε μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα πράγματα; Όλοι χτίζουμε ένα εαυτό και μια προσωπικότητα.
Μεγαλώνουμε με οικογένεια ή χωρίς, σπουδάζουμε ή όχι, παντρευόμαστε, καλογερεύουμε, χηρεύουμε... κι η ζωή συνεχίζεται. Κουβαλάμε μάτσο βιώματα κι εμπειρίες.
Ο καθένας διαφορετικός, ο σκοπός των χριστιανών κοινός.
Ο Χριστός μας λέει πως να ξαναδούμε τα πράγματα: "Δες τη ζωή σου σα να μην υπάρχει θάνατος:

Τι φοβάσαι; Τι κλαις";
(άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις, μανίες: οι ασθένειες των καιρών μας)
Η αρχή της διάκρισης είναι η απουσία του φόβου.
Αν είμαστε φοβισμένοι, τότε κάτι δε πάει καλά στα "πνευματικά" μας ζητήματα. Όσο κλείνεται ο άλλος μέσα του, τόσο περισσότερο πεθαίνει.
Μα ο Σωτήρας τον Θάνατο νίκησε.
Θριάμβευσε τις δυνάμεις του σκότους. Αυτές που εργάζονται να μας κλείνουν στον εαυτό μας και να φοβόμαστε..
Αν φοβόμαστε δε θα βγούμε απ' τον εαυτό μας ποτέ. Θα βλέπουμε τα πράγματ' αδιάκριτα σα να 'μαστε 'μεις κι άλλος κανένας.
Μήπως τελικά και καθημερινά όλοι πέφτουμε σε τούτη την απάτη;

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου