Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ο Πειραιώς Σεραφείμ στηρίζει το συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία της Μητρόπολης Πειραιώς, τρία μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειριαώς: «Συγκεκριμένα οι κύριοι Λεωνίδας Κουμάκης Δαμιανός Βασιλειάδης και Παναγιώτης Μπαλτατζής γνωρίζοντας το σθένος, τους αγώνες, τις απόψεις και τον δυναμισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, τον ενημέρωσαν για το θέμα και του απηύθυναν επίσημη πρόσκληση προκειμένου να παρευρεθεί την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος. Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής διαβεβαίωσαν τον Σεβασμιώτατο για τον χαρακτήρα του συλλαλητηρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί με απόλυτα ειρηνικές διαθέσεις, μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα και πολιτικό χρωματισμό.
Στην συνέχεια, με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ευχήθηκε στους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Αφού έλαβε τις παραπάνω διαβεβαιώσεις για τον χαρακτήρα του συλλαλητηρίου, υπενθύμισε την πάγια και σαφή θέση τόσο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε και στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (26/01/2018).
Με τα δεδομένα αυτά, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι θα σταθεί δίπλα τους προκειμένου να διατρανωθεί ηχηρά προς πάσα κατεύθυνση πως η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

Διαβάστε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, το οποίο αναγνώστηκε στους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και θα αναγνωστεί και την προσεχή Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.
Αγαπητοί Αδελφοί,
Όπως ορθά παρατήρησε ο κ. Μελέτης Μελετόπουλος Δρ. του Παν/μίου της Γενεύης, στην εικοσιπενταετία που πέρασε από την ομόθυμη άρνηση του τότε πολιτικού συστήματος να αναγνωρίσει τη FYROM ως Μακεδονία, το κρατίδιο των Σκοπίων αποδυναμώθηκε δραματικά. Παρέμεινε εκτός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αιωρούμενο σε διπλωματικό κενό μεταξύ των διασταυρούμενων επιρροών των ισχυρών της περιοχής και εγκλωβισμένο στην υπανάπτυξη. Το καθεστώς Γκρουέφσκι επέβαλε μία γελοία αισθητική με υποτίθεται αρχαιοελληνικά πρότυπα, για να τεκμηριώσει την «καταγωγή» των σύγχρονων κατοίκων του κρατιδίου από τους αρχαίους Έλληνες της Μακεδονίας, ταυτόχρονα όμως διολίσθησε σε αυταρχικές και μονοκομματικές λογικές. Η δε αλβανική κοινότητα του Τετόβου διεκδίκησε την πολιτιστική, γλωσσική και αυτοδιοικητική της αυτονομία, σε βαθμό που σήμερα το δυτικό τμήμα της FYROM είναι de facto ανεξάρτητο άπό τον κρατικό μηχανισμό που ελέγχουν οι Σλάβοι. Οι οποίοι στρέφονται προς την ομόγλωση Βουλγαρία, προκειμένου να έχουν σανίδα σωτηρίας σε περίπτωση διαμελισμού του κρατιδίου.
Το γεγονός ότι πολλά κράτη αναγνώρισαν το κρατίδιο της FYROM με τη συνταγματική του ονομασία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τη βιωσιμότητα και την οικονομική του ανάπτυξη. Η ισχύς ενός κράτους δεν προκύπτει από την αποδεκτή ή μη ονομασία του αλλά από την οικονομική και αμυντική του ευρωστία, την κοινωνική συνοχή του, τις συμμαχίες του και τη συμμετοχή του σε διεθνείς οργανισμούς. Αυτά όλα είναι ανύπαρκτα στην περίπτωση των Σκοπίων. Δεν αντιλαμβάνεται κανείς γιατί πρέπει η ελληνική πλευρά να σπεύσει να του τα προσφέρει. Πολύ περισσότερο που το κρατίδιο τρέφει επισήμως αλυτρωτικές βλέψεις έναντι της Βόρειας Ελλάδας, που ασφαλώς δεν πρόκειται να εξαερωθούν, επειδή θα αλλάξουν όνομα το αεροδρόμιο ή κάποιοι δρόμοι της Χώρας. Ο αλυτρωτισμός είναι κεντρικό στοιχείο της εθνικής ιδεολογίας και της διάχυτης κουλτούρας των Σλάβων κατοίκων του Κρατιδίου, οι οποίοι κοινωνικοποιήθηκαν με άξονα ακριβώς αυτό το «παμμακεδονικό» ψευδοαλυτρωτικό ιδεολόγημα, που θα παραμείνει ζωντανό ακόμα, αν δεν υποχρεωθούν να το αποκηρύξουν επίσημα και με διεθνή δέσμευση.
Πέραν αυτού η αποδοχή ονόματος όπως «Νέα Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία» κ.τ.λ. θα οδηγήσει σε νέο κύκλο διεκδικήσεων από τα Σκόπια.
Για τους λόγους αυτούς καλούμεθα όλοι να συμμετάσχουμε στο ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ε.ε. και περί ώρα 2.00 μεσημβρινή στην Πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την εθνική μας συνείδηση, γιατί λαός χωρίς εθνική συνείδηση και φιλοπατρία δεν είναι τίποτε άλλο από μια πεινασμένη περιφερόμενη μάζα που άνετα μπορεί να διαμελησθεί, να μοιρασθεί και να μετακινηθεί κατά το δοκούν.
Μετά πατρικών ευχών!
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου