Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ο ΕΒΕΠ παρέδωσε σχολικό λεωφορείο στην Ι.Μ. Πειραιώς.

peiraias dorea 1
Ένα καινούριο και υπερσύγχρονο σχολικό λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσέφερε χθες (20.05.2019) το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
Ευχαριστώντας θερμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ κ.Βασίλειο Κορκίδη, σημείωσε πως «τα παιδιά αυτά να είναι οι κήρυκες της ζωής μας, αλλά ταυτόχρονα και το μέλλον μας. Το χρυσό μέλλον μας».
«Πολύ δύσκολα βλέπουν ότι εμείς οι επιχειρηματίες δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνία, γιατί για να υπάρχει επιχειρηματικότητα πρέπει να υπάρχει κοινωνία», σημείωσε ο κ.Κορκίδης, αναφέροντας τη συμβολή και συνδρομή και των άλλων φορέων του Πειραιά.
Υπήρχε πολύ καλή ανταπόκριση «και εύχομαι στο μέλλον να μπορέσουμε να κάνουμε πάλι πράγματα τα οποία θα είναι χρήσιμα. Είμαστε από αυτούς που θέλουμε να κάνουμε και να μην τα λέμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κορκίδης.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τους φορείς της Πόλεώς μας, υπογράμμισε με έμφαση ότι «είναι μια εποχή που χρειάζεται να υπάρχουν και πρότυπα, διότι σήμερα δεν υπάρχουν πρότυπα. Σπανίζουν. Και χρειαζόμαστε πρότυπα».
«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας σήμερα που εκπληρώνουμε μια υπόσχεση από τον Ιανουάριο», σημείωσε με τη σειρά του ο κ.Κορκίδης, συμπληρώνοντας: «Με μεγάλη χαρά θα παραδώσουμε ένα σχολικό για το σχολείο της Μητρόπολής μας, για όλα όσα προσφέρει τα τελευταία χρόνια στα παιδιά της πόλης μας», ενώ έκανε ειδική αναφορά στους συντελεστές αυτής της δωρεάς και πιο συγκεκριμένα στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και τον κ.Νίκο Μανεσιώτης, στον Σύλλογο Βιομηχάνων Αθηνών Πειραιώς και τον κ.Δημήτρη Μαθιό, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων και τον κ.Νίκο Μαυρίκο, στον Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων και στον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά και τον κ.Παρασκευόπουλο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους για αυτή την σημαντική όπως τη χαρακτήρισε ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και τα εκπαιδευτήριά μας, υπογράμμισε:
«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα πραγματικά Ουρανίας ευφροσύνης και απολύτου χαράς, διότι η προσπάθεια τριάντα χρόνων της λειτουργίας του ιδρύματος, σήμερα καταστέφεται από την σπουδαία, την υπέροχη, τη μοναδική δωρεά σας που αποτελεί κυρίως ένα αληθή έπαινο. Ο ύψιστος θεσμός του ‘’επιχειρείν’’ της πόλης μας, έρχεται να αναγνωρίσει και να τιμήσει μια ηρωική προσπάθεια των ανθρώπων της Εκκλησίας για την μεταλαμπάδευση των ζωπύρων του Γένους στην διάδοχη γενεά, στις πιο σπουδαίες και υπέροχες Ορθρινές δροσοσταλίδες της ζωής που είναι τα παιδιά μας».
Αναφερόμενος εν συντομία στους σκοπούς του ιδρύματος, διαβεβαίωσε ότι «αυτή η δωρεά θα πιάσει τόπο, όχι μόνο γιατί είναι μια σπουδαία συμβολή στο έργο του ιδρύματος, αλλά κυρίως έχει έναν βαθύτατο, συμβολικό χαρακτήρα. Την αναγνώριση της προσφοράς της Εκκλησίας, μέσα σε αυτή την εποχή που όλα γκρεμίζονται, αμφισβητούνται ή διαβάλλονται». «Η προσφορά στα έχει βαθιά πνευματική προσφορά για όλους μας», κατέληξε.

peiraias dorea 2
peiraias dorea 2
peiraias dorea 2
peiraias dorea 2
peiraias dorea 2
 
Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου