Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: ''Αν ο άνθρωπος πιστεύει και προσεύχεται στο Θεό τότε γίνεται άτρωτος''

agios dimitrios peiraios 73
Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή Στ´ Λουκά, Αγίου Γερασίμου του Μεγαλομάρτυρος, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (Ταμπούρια).
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Αρώνη και τους συνεφημέριους του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή.
“Με πολύ χαρά βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Και θέλω να ευχαριστήσω τον πνευματικούς σας πατέρες καθώς και τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη σας κ. Σεραφείμ γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω να λειτουργήσω σήμερα στην πρώτη μου Αρχιερατική μου λειτουργία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τόνισε ότι: “Υπάρχει η αμαρτία και ο διάβολος αλλά αν ο άνθρωπος πιστεύει και προσεύχεται στο Θεό τότε γίνεται άτρωτος και ο διάβολος γίνεται ανίσχυρος”
“Αν αποφασίσουνε να ενώσουμε τη ζωή μας με το Χριστό τότε αποκτούμε ελπίδα, αγάπη και πίστη” πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Ο π. Δημήτριος Αρώνης ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη να είναι άξιος, να δώσει ήθος και ύφος χριστιανικό στο ποίμνιο του.
Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, εντός του Ιερού Ναού, η οποία τέθηκε εις προσκύνηση των πιστών μέχρι την λήξη των Δημητρίων.
Να αναφερθεί ότι το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. θα γίνει Πανηγυρική υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παναχράντου και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, προερχομένων από την Ιερά Μονή Παναχράντου της νήσου Άνδρου, στη συνέχεια Δοξολογία και Ιερά Παράκληση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου